GRILLIJUUSTOSALAATTI
1 pss salaattisekoitusta
200 g tummia viinirypäleitä
2 kpl avokadoa
1 pkt halloumijuustoa
1/2 dl cashewpähkinöitä
Marinoidut verigreipit:
1 kpl verigreippi
2 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl roseepippuria
Kuori greippi veitsellä täysin kalvottomaksi ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää greipit marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa.
Huuhdo salaatit ja viinirypäleet. Revi salaatit laakealle vadille. Leikkaa viinirypäleet puoliksi. Halkaise avokadot ja poista kivet ja kuori. Kuutioi hedelmäliha ja lisää se salaatin päälle.
Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja paahda siinä cashewpähkinät. Siirrä pähkinät pois pannulta. Leikkaa halloumi noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannussa välillä käännellen pari minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä ja pehmenee.
Nostele greipin paloja, juustoviipaleita ja cashewpähkinöitä salaatin päälle. Pirskottele lopuksi marinadia salaatille. Tarjoa alku- tai iltapalana vaalean leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti