Mietin sopivaa jälkiruokaa mökkikesän vieraille, kun muistin nähneeni Hulin ”Meanwhile in Longfield”-blogissa olleen mocca cottan – kyseinen herkku osoittautui niin hyväksi, että ei tullut turhaan ostettua pikakahvijauhepurkkia ;) Jälkiruoan voi mansikkakaudella kruunata mansikoilla…
MOCCA COTTA
4 dl kuohukermaa
1 rkl espressopikakahvijauhetta
3 kpl liivatelehteä
100 g Fazerin sinistä
1 rkl vaahterasiirappia
25 g rouhittua Fazerin sinistä koristeeksi
4 dl kuohukermaa
1 rkl espressopikakahvijauhetta
3 kpl liivatelehteä
100 g Fazerin sinistä
1 rkl vaahterasiirappia
25 g rouhittua Fazerin sinistä koristeeksi
Mittaa kerma ja espressojauhe paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi likoamaan. Rouhi maitosuklaa ja siirrä se teräskulhoon. Kaada kuuma kerma-espressoseos suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kerma-suklaaseokseen. Mausta seos vaahterasiirapilla. Jaa mocca cotta neljään pieneen lasiastiaan. Peitä lasit tuorekelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi (ei kannata pitää turhan pitkään kylmässä). Koristele valmiit jälkiruoat rouhitulla suklaalla tai mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti