PUOLUKKAMARMOROITU JUUSTOKAKKU
Pohja:
150 g digestivekeksejä
75 g voita tai leivontamargariinia
Täyte:
250 g maitorahkaa
n. 150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl vispikermaa
0,75-1 dl sokeria
2 kananmunaa
0,25 dl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
0,5 dl puolukkasosetta
ripaus sokeria
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka reunat on voideltu. Sekoita täytteen ainekset kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan. Soseuta sulaneet puolukat ja lisää niiden sekaan ripaus sokeria. Lusikoi puolukkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta vetämällä pystysuoralla veitsellä raitoja täytteen pintaan. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka tunnu enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana pitäisi syntyä niin helposti repeämiä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän herkkuhetkeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti