PARMESAANILLA KUORRUTETUT NAKKIPRETZELIT
(noin 16 pretzeliä)
16 kpl mausteisia nakkeja
3½ dl lämmintä vettä
1 rkl sokeria
2 tl kuivahiivaa
9½ dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita (n. 30 g)
3 litraa vettä
2½ dl ruokasoodaa
1 kpl kananmuna kevyesti vatkattuna
1 – 2 dl hienoa parmesaaniraastetta
Tee ensin taikina. Yhdistä suuressa kulhossa lämmin vesi, sokeri ja hiiva. Anna seisoa viitisen minuuttia kunnes seos alkaa kuplia ja vaahdota. Lisää jauhot, suola ja sulatettu voi. Sekoita aineet puuhaarukalla ja sen jälkeen vaivaa kunnes taikina on sileää ja irtoaa kulhon reunoista. Jatka vielä vaivaamista viisi minuuttia, kunnes taikina on joustavaa, pehmeää ja hieman tahmeaa. Öljyä taikinapallo kauttaaltaan kevyesti. Peitä kulho kelmulla/liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. tunnin kunnes taikina on kaksinkertainen.
Kippaa turvonnut taikina leivinalustalle, ja jaa se ensin kahteen yhtä suureen osaan, ja sitten taas puoliksi. Jaa kukin taikinapala vielä neljään osaan niin, että alustalla on 16 taikinapalaa. Rullaa taikinapala varovasti sormien alla noin 30 cm pitkäksi suikeroksi. Kieritä se nakin ympärille niin, että nakin päät jäävät söpösti näkyviin.
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kaada isoon kattilaan 3 litraa vettä sekä 2½ dl ruokasoodaa. Kuumenna kiehuvaksi. Kun soodavesi kiehuu, laske varovasti reikäkauhan avulla 3-4 nakkipretzeliä kerrallaan veteen ja kiehauta noin 30 sekunnin ajan. Nosta pois reikäkauhalla ja aseta pretzelit leivinpaperin päälle. Kun olet keittänyt kaikki, voitele pretzelit kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 12-14 minuuttia, tai kunnes väri on tumman kullanruskea.
Hauskaa Wappua!
VastaaPoista