Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 11. elokuuta 2015

Positiivinen yllätys - vegepaella...

Ystäväni Johanna tuli mökillemme saunomaan ja viettämään iltaa - säätkin vihdoin ja viimein suosivat :) Johanna oli luvannut kokkailla minulle uutta ihastustaan, vegepaellaa. Pakko myöntää, että tovin mietin, että mihin hittoon lupauduin, mutta...täähän oli huippuhyvää :P Ja kokeilkaa ehdottomasti paellan kanssa valkosipulivoipatonkia!




VEGEPAELLA MUURIKASSA
tai paistokasarissa ;)
(4 annosta)
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 purjo
1 fenkoli
1 dl oliiviöljyä

½ g sahramia
2 tähtianista
1 rkl tomaattipyreetä
3 dl risotto- tai puuroriisiä
9 dl kasvislientä
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
n. 1 dl perattuja herneitä      - käytettiin pakasteherneitä
n. 1 dl pinaattia tai nokkosia
1 sitruuna
2 tl suolaa
3–4 kierrosta mustapippuria myllystä
3–4 rakuunanoksaa      - käytettiin kuivattua rakunaa
3–4 lehtipersiljanoksaa
1 tl savupaprikajauhetta

Lämmitä muurikka tai laakea paistinpannu keskilämpöiseksi. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Pese ja leikkaa purjo renkaiksi. Paloittele fenkoli pieniksi kuutioiksi. Kaada oliiviöljy pannuun. Kuullota valkosipulia ja salottia öljyssä 5 minuuttia, lisää sitten purjo ja fenkoli ja kuullota 5 minuuttia lisää. Lisää sahrami, anikset ja tomaattipyree ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää suola ja riisi ja sekoita tasaiseksi. Lisää kasvisliemi ja hauduta 15 minuuttia. Jos käytät puuroriisiä, haudutusaika voi olla jopa 35 minuuttia ja nesteen määrä 2–3 dl suurempi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat riisin kypsyessä. Perkaa herneet. Pese pinaatit tai jos käytät nokkosia, ryöppää ne. Kun riisi alkaa olla kypsää ja neste melkein haihtunut, lisää kasvikset ja anna paellan hautua 2–3 minuuttia. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla, yrteillä ja paprikajauheella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti