Ystäväni Johanna tuli mökillemme saunomaan ja viettämään iltaa - säätkin vihdoin
ja viimein suosivat :) Johanna oli luvannut kokkailla minulle uutta ihastustaan,
vegepaellaa. Pakko myöntää, että tovin mietin, että mihin hittoon lupauduin,
mutta...täähän oli huippuhyvää :P Ja kokeilkaa ehdottomasti paellan kanssa valkosipulivoipatonkia!
VEGEPAELLA MUURIKASSA tai paistokasarissa ;)
(4 annosta)
2 salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 purjo
1 fenkoli
1 dl oliiviöljyä
½ g
sahramia
2 tähtianista
1 rkl tomaattipyreetä
3 dl risotto- tai
puuroriisiä
9 dl kasvislientä
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1
keltainen paprika
n. 1 dl perattuja herneitä - käytettiin pakasteherneitä
n. 1 dl pinaattia tai
nokkosia
1 sitruuna
2 tl suolaa
3–4 kierrosta mustapippuria
myllystä
3–4 rakuunanoksaa - käytettiin kuivattua rakunaa
3–4 lehtipersiljanoksaa
1 tl
savupaprikajauhetta
Lämmitä muurikka tai laakea paistinpannu
keskilämpöiseksi. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Pese ja leikkaa
purjo renkaiksi. Paloittele fenkoli pieniksi kuutioiksi. Kaada oliiviöljy
pannuun. Kuullota valkosipulia ja salottia öljyssä 5 minuuttia, lisää sitten
purjo ja fenkoli ja kuullota 5 minuuttia lisää. Lisää sahrami, anikset ja
tomaattipyree ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää suola ja riisi ja sekoita
tasaiseksi. Lisää kasvisliemi ja hauduta 15 minuuttia. Jos käytät puuroriisiä,
haudutusaika voi olla jopa 35 minuuttia ja nesteen määrä 2–3 dl suurempi.
Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat riisin kypsyessä. Perkaa herneet. Pese
pinaatit tai jos käytät nokkosia, ryöppää ne. Kun riisi alkaa olla kypsää ja
neste melkein haihtunut, lisää kasvikset ja anna paellan hautua 2–3 minuuttia.
Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla, yrteillä ja paprikajauheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti