Työkaveri bongasi jostain lehdestä näkkileivän ohjeita. Ja koskapa minusta on
viime aikoina tullut näkkileivän suurkuluttaja, päädyin kokeilemaan
gluteenitonta siemennäkkileipää...
GLUTEENITON SIEMENNÄKKILEIPÄ
2 dl maissijauhoja
1
dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½
dl pellavansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
2½ dl kiehuvaa
vettä
sormisuolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja
kiehuva vesi. Painele taikina leivinpaperille tasaiseksi levyksi ja ripottele
päälle sormisuolaa. Paista leipää 170 asteessa 10 minuuttia, ota pelti uunista
ja leikkaa näkkileipä paloiksi. Paista leikkaamisen jälkeen vielä noin 40
minuuttia. Näkkileipä on valmista, kun se tuntuu kynnellä koputtaessa kovalta.
Varo, ettei näkkileipä pääse palamaan reunoilta.
PS. Kaverille tiedoksi, ettei ottanut mulla leivinpaperiin kiinni :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti