Illanistujaiset äitini kanssa...mitähän kokkaisi? Pizzaa teki
mieli...Ruokailmiö-blogista bongasin kolmen juuston kasvispizzan :P
Tomaattikastikkeen tein puolikkaana ja pohjan tein erään ystäväni ohjeen
mukaan...
KOLMEN
JUUSTON KASVISPIZZA
Tomaattikastike:
1 pkt paseraattua tomaattia ( á 500
g)
1 sipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 1/2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl kuiv.
oreganoa
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
Kaada kattilaan
kaikki ainekset ja keittele 10-15 minuuttia. Lisää tuore basilika
silppuna.
Pizzapohja a'la Johanna - pellillinen:
1 pss
kuivahiivaa
2 1/2 dl kuumaa vettä
6 dl durumjauhoja
4 rkl
oliiviöljyä
Muutama ripaus suolaa
Kuivattua salviaa
Sekoita
kuivahiiva, mausteet ja vesi yhteen. Lisää jauhojen sekaan hiivavesi ja sitten
oliiviöljyä. Sekoitetaan - lisätään vettä tai jauhoja jos tarvii. Vaivataan,
kunnes taikina on kimmoinen. Annetaan kohota niin kauan kunnes taikina on
kaksinkertainen. Kun taikina on kohonnut, painele käsillä sen haluttuun muotoon.
Kun pohja on hyvän mallinen ja paksuinen, anna sen kohota n. 30 minuuttia.
Sitten täytteet ja uuniin.
Täytteet:
300 g
mozzarella-emmentalraastetta
2 pkt (250 g ) mozzarellaa
200 g
vuohenjuustoa
1 iso (150 g ) punasipuli hienonnettuna
2 tomaattia
pilkottuna
2- 3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
paloina
mustapippuria
tuoretta basilikaa
Levitä pizzapohjalle
tomaattikastiketta. Lisää juustoraaste ja hienonnettu punasipuli. Nosta päälle
revitty mozzarella, vuohenjuustosiivut, tomaatinpalat ja hieman mustapippuria.
Anna kohota 10 - 15 min. Paista kuumalla pellillä 250 asteessa noin 20
minuuttia. Lisää pinnalle tuoretta basilikaa.
PS.Postauksen kukkakimppu Antin Kukasta <3
Tuota pitää kyllä kokeilla. Mekin tehtiin pitsaa, mutta ihan perinteisillä kinkku, herkkusieni ja ananas täytteillä.
VastaaPoistaOli kyllä onnistunut pizza - itse olisin kaivannut hiukan lisää suolaisuutta, mutta äitini mielestä sitä oli tarpeeksi :)
Poista