Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 13. syyskuuta 2014

2014-09-13 Ruokaa viikonloppuun - sipuliset pannupihvit...

Lauantaiseksi muonaksi tein K-ruoka-sivuilta löytyneellä ohjeella sipulisia pannupihvejä - näitä käristäessä tajusin taas miksi paistan aina jauhelihapihvit ja -pullat uunissa ;) Lopulta vaiva kuitenkin palkittiin ja edessä oli maukas ateria...





SIPULISET PANNUPIHVIT
400 g naudan jauhelihaa 10% 
1 dl korppujauhoja 
1 ½ dl vettä 
1 (100 g) sipuli 
½ rkl juoksevaa kasvirasvaseosta 
1 kananmuna 
2 valkosipulinkynttä 
1 tl timjamia 
1 tl suolaa 
½ tl rouhittua mustapippuria
kastikkeeseen: 2 (200 g) sipulia 
1 rkl juoksevaa kasvirasvaseosta 
1 tlk (2 dl) Crème Bonjour maustettua ruokakermaa, paahdettu sipuli 
   -> itse käytin S-ryhmän kaupoissa myytävää sipulikermaa

lisäksi: 
puolukkahilloa




Anna korppujauhojen turvota vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa. Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, timjami sekä mustapippuri. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin kymmenen pihviä leikkuulaudan päälle. Paista pihvit rasvassa paistinpannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 3 minuuttia/puoli. Nosta pihvit sivuun.

Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi renkaiksi. Ruskista sipulirenkaat rasvassa pehmeiksi. Lisää pannullle ruokakerma sekä paistetut pihvit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää halutessasi ripaus suolaa. Tarjoa sipuliset pannupihvit perunasoseen ja puolukkahillon kanssa. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti