SIPULISET PANNUPIHVIT
400 g naudan jauhelihaa 10%
1 dl
korppujauhoja
1 ½ dl
vettä
1 (100 g)
sipuli
½ rkl
juoksevaa kasvirasvaseosta
1
kananmuna
2
valkosipulinkynttä
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
kastikkeeseen: 2 (200 g) sipulia
1 rkl juoksevaa kasvirasvaseosta
1 tlk (2 dl) Crème Bonjour maustettua ruokakermaa, paahdettu sipuli
-> itse käytin S-ryhmän kaupoissa myytävää sipulikermaa
lisäksi:
puolukkahilloa
1 rkl juoksevaa kasvirasvaseosta
1 tlk (2 dl) Crème Bonjour maustettua ruokakermaa, paahdettu sipuli
-> itse käytin S-ryhmän kaupoissa myytävää sipulikermaa
lisäksi:
puolukkahilloa
Anna korppujauhojen turvota
vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa.
Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, jauheliha, kananmuna, hienonnetut
valkosipulinkynnet, suola, timjami sekä mustapippuri. Muotoile taikinasta
kostutetuin käsin kymmenen pihviä leikkuulaudan päälle. Paista pihvit
rasvassa paistinpannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi, noin 3
minuuttia/puoli. Nosta pihvit sivuun.
Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi renkaiksi. Ruskista sipulirenkaat rasvassa pehmeiksi. Lisää pannullle ruokakerma sekä paistetut pihvit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää halutessasi ripaus suolaa. Tarjoa sipuliset pannupihvit perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti