Mökkikauden päätös...mukavasti sattui vapaa viikonloppu venesialaisten kohdille,
joten suuntasin vielä kerran viikonloppuksi mökille :D
Mökillemme eksyi eräällä kauppareissulla se jo kuuluisaksi
tullut Valion lehti, jossa oli ohje Sloppy Joe-hampurilaisiin sekä
fenkoli-coleslawiin...niitäpä aloinkin väkertää murkinaksi venetsialaisiin :P
SLOPPY JOE HAMPURILAINEN
1 kpl
sipulia
1 kpl punainen paprika
1 rkl rypsiöljy
400 g vähärasvaista
naudan jauhelihaa
1/2 tl suolaa
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2
rkl vehnäjauhoja
4 dl paseerattua tomaattia (säilyke)
1 prk Valio Crea
crème fraîchea pippuri tai valkosipuli - kauppalappu väärinkäsitysten takia
ruokaan päätyi pari kynnellistä valkosipulia ja kaksi pikkupurkkia
perus-ranskankermaa
6 isoa hampurilaissämpylää
Hienonna sipuli.
Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna rasva pannulla. Ruskista siinä
jauheliha. Lisää sipuli ja paprika. Mausta suolalla ja
Worcestershire-kastikkeella. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää
paseerattu tomaatti ja crème fraîche. Sekoita. Keitä hiljalleen 5 - 10 min.
Kuumenna halkaistut hampurilaissämpylät uunissa tai mikrossa. Laita väliin
runsaasti kastiketta. Tarjoa hampurilaiset sellaisenaan tai ranskalaisten
perunoiden ja fenkoli-coleslawin kanssa.
Fenkoli-coleslaw on päässyt aika hitiksi perheemme
ruokapöydässä, kun olen sitä jo aikaisemmin muutaman kerran tehnyt - kokeilkaa
ihmeessä, fenkoli ei maistu mitenkään liikaa! Coleslawia tehdessäni en ole
kiinnittänyt huomiota niin paljoa fenkolin, kaalin ja porkkanan mittasuhteisiin
- yleensä olen laittanut kokonaisen fenkolin, puolikkaan kaalin (mikäli on ollut
kovin iso) sekä useamman porkkanan (ovat olleet kesällä niin
pieniä)...
FENKOLI-COLESLAW
300 g fenkolia
250 g kaalia
1 kpl
porkkana
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 rkl sokeria
1 prk Valio Crea
crème fraîchea valkosipuli
Leikkaa puhdistettu fenkoli ja kaali ohuiksi
suikaleiksi. Raasta porkkana isolla raastinterällä. Yhdistä kasvikset, etikka ja
sokeri kulhossa. Anna maustua 5 - 10 min. Lisää crème fraîche. Tarjoa pääruoan
lisukkeena, grilliruoan kera, hampurilaissämpylöiden välissä tai välipalana
leivän päällä.
Ruokajuomaksi olin suunnitellut
Laitilan Kievari Ameriikan Ale-olutta, mutta kauppavastaavana ollut ei sitä
löytänyt ja nautimme ruuan kanssa Laitilan Kukko Pils-oluet, joka itseasiassa
taitaa sopia minun makuuni paremmin kuin Laitilan Kukko-lager...MUTTA Pils-olut
oli loistava vaihtoehto juomaksi tälle hampurilaisaterialle :)
Jälkkäriksi leivoin ystäväni luona maistamia
herkullisia "Better than sex"-cupcakeja - ohje on peräisin Kakku-Katrin blogista
:) Vuokina cupcakeille käytin nimpparilahjaksi saamiani isoja pahvisia
muffinssivuokia - ei kai sitä nyt mitään pikkuriikkisiä cupcakeja tehdä ;) Sain
aikaiseksi kuusi isoa cupcakea, johon ohjeen mukainen kuorrutemäärä oli turhan
suuri - pitänee joku päivä leipoa lisää :P Koristeina käytin niin ikään
nimppareilla saamiani perhosen mallisia sokerikuvioita :) Muffinssien kanssa
nautittiin kahvia ja lasilliset "päärynäkonjakkia"...syksy saa tulla
<3
BETTER
THAN SEX CUPCAKES
n.12kpl
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl kiehuvaa
vettä
175 g huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 dl
maitoa
Täyte:
Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski tai kaupan
valmista kinuskikastiketta
Siivilöi kaakaojauhe astiaan. Lisää
kaakaojauheen joukkoon kiehuvan kuuma vesi, jätä jäähtymään. Mittaa venhäjauhot,
sooda ja vaniljasokeri yhteen astiaan. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi
kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää maito
kaakaojauheseokseen. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen kaakao-maitoseosta ja
jauhoja, sekoita mutta älä enää vatkaa kovasti.
Laita taikinaa
muffinivuokiin, täytä n.2/3 vuoista. Paista 175 asteessa n.18min. Jos teet
pieniä muffineja niin vähennä paistoaikaa. Kokeile tikulla muffinien kypsyyttä,
jos taikinaa ei tartu on muffinit kypsiä.
Tee valmiisiin muffineihin
koloja. Laita kinuski pursotinpussiin. Täytä koloset kinuskilla. Säästä
ylijäänyt kinuski koristeluun.
UNELMAN
PEHMEÄ KUORRUTUS
5 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
1 tl
vaniljasokeria
225 g voita
2 1/4 dl hienoa sokeria
Laita kattilaan
maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan etä seos sakenee,
nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri
kuohkeaksi, lisää vaniljasokeri. Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja
vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes
kermavaahtomaista. Pursota tai levitä kuorrutusta muffinien päälle. Lisää
haluamasi suklaapatukan paloja tai muuta koristeita. Lopuksi valuta vielä
kinuskia päälle.
Loppuillasta muut
lähtivät naapuriin häiden jatkoille, kun minä ja Vili yritimme kestää rakettien
pauketta katsoen samalla Wallander-leffaa...okei, tunnustetaan kudoin joululahja-villasukkaa ;)
PS. Vaikkakin tämä Valion lehti on kummitellut täällä blogissa
jo ihan riittämiin, pyrin aina ruuanlaitossa käyttämään paikallisen meijerin
tuotteita - siksi olen poistanut alkuperäisissä ohjeissa olleet Valion tuotteet
siinä määrin kuin se on ollut mahdollista :)
PPS. Tämän postauksen
jälkeen on hyvä siirtyä laittamaan syksyä kaupunkikotiin - edessä on syyskukkien
osto, talolyhtyjen laittaminen terassille sekä syysverhojen vaihto keittiöön
<3
Näyttää ja kuulostaa hyvältä! :)
VastaaPoistaKiitos - oli kyllä omastakin mielestäni aika onnistuneet venetsialaiset :)
Poista