Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 31. elokuuta 2014

2014-08-30 Venetsialaiset - Sloppy Joe-hampurilaiset, fenkoli-coleslaw ja Better than sex-cupcaket...

Mökkikauden päätös...mukavasti sattui vapaa viikonloppu venesialaisten kohdille, joten suuntasin vielä kerran viikonloppuksi mökille :D 



Mökillemme eksyi eräällä kauppareissulla se jo kuuluisaksi tullut Valion lehti, jossa oli ohje Sloppy Joe-hampurilaisiin sekä fenkoli-coleslawiin...niitäpä aloinkin väkertää murkinaksi venetsialaisiin :P 





SLOPPY JOE HAMPURILAINEN

1 kpl sipulia
1 kpl punainen paprika
1 rkl rypsiöljy
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1/2 tl suolaa
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl paseerattua tomaattia (säilyke)
1 prk Valio Crea crème fraîchea pippuri tai valkosipuli    - kauppalappu väärinkäsitysten takia ruokaan päätyi pari kynnellistä valkosipulia ja kaksi pikkupurkkia perus-ranskankermaa
6 isoa hampurilaissämpylää

Hienonna sipuli. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna rasva pannulla. Ruskista siinä jauheliha. Lisää sipuli ja paprika. Mausta suolalla ja Worcestershire-kastikkeella. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää paseerattu tomaatti ja crème fraîche. Sekoita. Keitä hiljalleen 5 - 10 min. Kuumenna halkaistut hampurilaissämpylät uunissa tai mikrossa. Laita väliin runsaasti kastiketta. Tarjoa hampurilaiset sellaisenaan tai ranskalaisten perunoiden ja fenkoli-coleslawin kanssa.





Fenkoli-coleslaw on päässyt aika hitiksi perheemme ruokapöydässä, kun olen sitä jo aikaisemmin muutaman kerran tehnyt - kokeilkaa ihmeessä, fenkoli ei maistu mitenkään liikaa! Coleslawia tehdessäni en ole kiinnittänyt huomiota niin paljoa fenkolin, kaalin ja porkkanan mittasuhteisiin - yleensä olen laittanut kokonaisen fenkolin, puolikkaan kaalin (mikäli on ollut kovin iso) sekä useamman porkkanan (ovat olleet kesällä niin pieniä)...

FENKOLI-COLESLAW
300 g fenkolia
250 g kaalia
1 kpl porkkana
1 rkl väkiviinaetikkaa
1/2 rkl sokeria
1 prk Valio Crea crème fraîchea valkosipuli

Leikkaa puhdistettu fenkoli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana isolla raastinterällä. Yhdistä kasvikset, etikka ja sokeri kulhossa. Anna maustua 5 - 10 min. Lisää crème fraîche. Tarjoa pääruoan lisukkeena, grilliruoan kera, hampurilaissämpylöiden välissä tai välipalana leivän päällä.





Ruokajuomaksi olin suunnitellut Laitilan Kievari Ameriikan Ale-olutta, mutta kauppavastaavana ollut ei sitä löytänyt ja nautimme ruuan kanssa Laitilan Kukko Pils-oluet, joka itseasiassa taitaa sopia minun makuuni paremmin kuin Laitilan Kukko-lager...MUTTA Pils-olut oli loistava vaihtoehto juomaksi tälle hampurilaisaterialle :)




Jälkkäriksi leivoin ystäväni luona maistamia herkullisia "Better than sex"-cupcakeja - ohje on peräisin Kakku-Katrin blogista :) Vuokina cupcakeille käytin nimpparilahjaksi saamiani isoja pahvisia muffinssivuokia - ei kai sitä nyt mitään pikkuriikkisiä cupcakeja tehdä ;) Sain aikaiseksi kuusi isoa cupcakea, johon ohjeen mukainen kuorrutemäärä oli turhan suuri - pitänee joku päivä leipoa lisää :P Koristeina käytin niin ikään nimppareilla saamiani perhosen mallisia sokerikuvioita :) Muffinssien kanssa nautittiin kahvia ja lasilliset "päärynäkonjakkia"...syksy saa tulla <3





BETTER THAN SEX CUPCAKES
n.12kpl
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl kiehuvaa vettä
175 g huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 dl maitoa

Täyte:
Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski tai kaupan valmista kinuskikastiketta

Siivilöi kaakaojauhe astiaan. Lisää kaakaojauheen joukkoon kiehuvan kuuma vesi, jätä jäähtymään. Mittaa venhäjauhot, sooda ja vaniljasokeri yhteen astiaan. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää maito kaakaojauheseokseen. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen kaakao-maitoseosta ja jauhoja, sekoita mutta älä enää vatkaa kovasti.

Laita taikinaa muffinivuokiin, täytä n.2/3 vuoista. Paista 175 asteessa n.18min. Jos teet pieniä muffineja niin vähennä paistoaikaa. Kokeile tikulla muffinien kypsyyttä, jos taikinaa ei tartu on muffinit kypsiä.

Tee valmiisiin muffineihin koloja. Laita kinuski pursotinpussiin. Täytä koloset kinuskilla. Säästä ylijäänyt kinuski koristeluun.





UNELMAN PEHMEÄ KUORRUTUS
5 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
225 g voita
2 1/4 dl hienoa sokeria

Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan etä seos sakenee, nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää vaniljasokeri. Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista. Pursota tai levitä kuorrutusta muffinien päälle. Lisää haluamasi suklaapatukan paloja tai muuta koristeita. Lopuksi valuta vielä kinuskia päälle.





Loppuillasta muut lähtivät naapuriin häiden jatkoille, kun minä ja Vili yritimme kestää rakettien pauketta katsoen samalla Wallander-leffaa...okei, tunnustetaan kudoin joululahja-villasukkaa ;)




PS. Vaikkakin tämä Valion lehti on kummitellut täällä blogissa jo ihan riittämiin, pyrin aina ruuanlaitossa käyttämään paikallisen meijerin tuotteita - siksi olen poistanut alkuperäisissä ohjeissa olleet Valion tuotteet siinä määrin kuin se on ollut mahdollista :)

PPS. Tämän postauksen jälkeen on hyvä siirtyä laittamaan syksyä kaupunkikotiin - edessä on syyskukkien osto, talolyhtyjen laittaminen terassille sekä syysverhojen vaihto keittiöön <3 




2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - oli kyllä omastakin mielestäni aika onnistuneet venetsialaiset :)

      Poista