Ystävä poikkesi teelle ja leivoinkin meille Memento mori-blogista löytämäni
ohjeen mukaan tehdyn valkosuklaa-mustikkajuustokakun. Kakku poikkesi hiukan
tavallisesta juustokakusta, sillä se tehtiin piirakkavuokaan. Juustokakun
lisäksi tein juustotankoja - ohje löytyy
täältä.
VALKOSUKLAA-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU
200 g kaurakeksejä -
käytin digestive-keksejä
80 g leivontamargariinia
400 g
tuorejuustoa
3 kpl kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
3 dl mustikoita
Murskaa
kaurakeksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Painele piirakkavuoan pohjalle,
älä reunoille. Sulata valkosuklaa ja jätä jäähtymään hetkeksi. Soseuta
mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää sokeria maun mukaan. Vatkaa
tuorejuusto pehmeäksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lisää kananmunat taikinaan
yksitellen välillä vatkaten. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja kaada
keksipohjan päälle. Valuta mustikkasose ohuena nauhana päällimmäiseksi ja vedä
veitsellä taikinaan marmorikuvioita. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti