Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

2014-03-09 Kummitteleva pippurikerma - pippurinen maksakastike...

Jääkaapissa oli yksi purkki Creme Bonjourin pippurikermaa - siispä sovelsin hiukan maksakastikkeen ohjetta ja käytin sen siihen...namia tuli :P




PIPPURINEN MAKSAKASTIKE
400 g naudan maksaa
2 rkl öljyä 
0,5 tl rouhittua valkopippuria
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl lihalientä    - 1 dl vettä ja tilkka lihafondia
1 prk Creme Bonjour pippuri-ruokakermaa
2 tl sinappia
(suolaa)
 
Irrota tarvittaessa maksasta kalvot ja leikkaa maksa palasiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista maksat pannulla käännellen. Mausta rouhitulla valkopippurilla. Lisää pannulle vehnäjauhot ja kääntele muutaman kerran. Kaada päälle lihaliemi ja pippurikerma. Anna maksan kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ilman kantta. Mausta kastike lopuksi sinapilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Tarjoile maksakastike perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen annos - tuli nälkä taas! (niinkuin aina kun kurkkaa sun blogiin :P)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :) Itse selailen aina välillä blogiani ja bongailen unohdettuja herkkuja...

      Poista