Kissanvahti-viikonloppuun oli valmistauduttu hemmottelukosmetiikalla sekä saunajuomilla...siideriä en yleensä juo, mutta nyt päätin varustautua Happy Joe-siiderillä ja Garage Hard Lemonade-juomalla - juotaviahan nuo olivat, vaikken tuota Garagea toista kertaa ostaisi...
Ruuaksi päätin grillata naudan pihvin Mustapekka-kastikkeen ja muiden tykötarpeiden kera. Kastikkeen ohjeen otin Terhin keittiössä-blogista ja se osoittautui mainioksi kastikkeeksi :P Grillissä piipahtivat myös ananasviipaleet sekä kokonainen valkosipuli...myös viimeksi mainittuun lunttasin hiukan mallia Terhin blogista :) Perunoina oli paistetut uudet perunat :P
MUSTAPEKKA-KASTIKE
1 kpl Valion Mustapekka-tuorejuustoa
1 prk Valion 10 % ruokakermaa (3,3 dl)
konjakkia maun mukaan
Sulata tuorejuusto ruokakermaan ja anna poreilla miedolla lämmöllä
kasaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta halutessasi konjakilla.
GRILLATUT VALKOSIPULIT
kokonaisia valkosipuleja
voita
suolaa
foliota
Leikkaa kokonaisista valkosipuleista hattu pois eli siten,
että kynnet paljastuvat. Ei haittaa vaikka reunimmaiset, pienemmät
kynnet jäävät piiloon. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa ja laita kunnon voinokare valkosipulin päälle. Laita valkosipulit folion päälle, käännä hieman reunoja. Näin sulanut
voi ei valu grilliin niin on vähemmän siivottavaa ja sula voi imeytyy
kynsiin myös grillauksen aikana. Kypsennä kynsiä epäsuorassa lämmössä noin 10-15 minuuttia.
Ja koska seuraavana päivänä oli tulossa kavereita kylään, piti väsätä kaiken hemmottelun keskellä, New Yorkin juustokakku maidollisille ja herkullinen suklaamoussekakku maidottomalle - mutta jos näistä kakuista pitää päättää se parempi, voittajaa on vaikea sanoa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti