Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 24. marraskuuta 2011

2011-11-18 Vuosi vierähtänyt...

Taas on vuosi vierähtänyt ja piti juhlistaa syntymäpäivää. Syntymäpäivä ajoittui perjantaille, enkä työviikon ja muutenkin kiireisen viikon jälkeen jaksanut kokkailla, joten tyydyin laittamaan tarjoiluksi herkullisia juustoja. Kahvin kanssa nautittiin oikeaa suklaafriikin täytekakkua kruunattuna margarita-kynttilöillä :P


SUKLAAUNELMATÄYTEKAKKU
kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
täyte:
4 kpl liivatelehteä
200 g taloussuklaata
½ dl konjakkia
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
kostutus:
2 dl appelsiinituoremehua
kuorrutus:
100 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
pinnalle:
suklaalastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

Pane liivatelehdet 5 - 10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (itse sain halkaistua kakun vain puoliksi) ja kostuta appelsiinitäysmehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.

Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti