Työviikon jälkeen oli hyvä kokata sienikeittoa. Käytin keittoon pakastimessa olevia suppilovahveroita, jotka olin ottanut sulamaan edellisenä iltana...
SUPPILOVAHVEROKEITTO
(4 annosta)n. 1 l suppilovahveroita
1 kpl sipuli
2 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
7 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 dl sinihomejuustomuruja
2 rkl ketsuppia
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
1 dl persiljaa hienonnettuna
Paloittele puhdistetut sienet ja hienonna kuorittu sipuli. Pane sienet pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna, kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Kuullota. Ripottele jauhot kattilaan. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta sinihomejuustolla, ketsupilla ja pippurilla. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa leivän kanssa.
Ja jälkkäriksi hieman erilaisia räiskäleitä...
RAHKARÄISKÄLEET
(6 annosta)
1 prk maitorahkaa
3 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
Notkista kulhossa rahka ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää sokerit ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista letut rasvassa ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile marjojen tai hillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti