Tälläinen herkku löytyi "Jauhoton Taikina"-blogista ja se päätyikin meillä uuden vuoden aaton tarjottavaksi.
BAILEYS-KOLOKAKKU
(n. 20-24 palaa)
Pohja:
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 isoa kananmunaa
2 dl maitoa
100 g voisulaa
1 dl Baileysia
1 dl vahvaa kahvia
(n. 20-24 palaa)
Pohja:
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 isoa kananmunaa
2 dl maitoa
100 g voisulaa
1 dl Baileysia
1 dl vahvaa kahvia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi tai voitele ja jauhoita n. 32 cm x 24 cm uunivuoka. Sekoita yhteen kuivat aineet. Sekoita yhteen kosteat aineet. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet vaikkapa puuhaarukalla sekoittaen. Kaada vuokaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai niin kauan, että pohja on kypsä. Kokeiltaessa tikulla, tikkuun ei jää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä.
Suklaakastike:
1 dl vispikermaa
50 g tummaa suklaata
1 iso daim
0,5 dl - 1 dl Baileysia
1 dl vispikermaa
50 g tummaa suklaata
1 iso daim
0,5 dl - 1 dl Baileysia
Murustele suklaa ja Daim pieneen kattilaan. Kaada kerma päälle. Sulata sekoitellen miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon Baileys, jos haluat kiehauttaa alkoholin pois. Jos et, lisää Baileys vasta lopuksi. Anna kastikkeen jäähtyä. Tee jäähtyneeseen pohjaa vaikkapa pyöreällä puulastan varrella koloja. Valuta suklaakastike koloihin. Kastike on aika nestemäistä, se kostuttaa samalla pohjaa.
Kuorrute:
1 dl vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 dl Baileysia
3-3,5 dl vispikermaa
1 dl vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 dl Baileysia
3-3,5 dl vispikermaa
päälle:
2 isoa Daimia
2 isoa Daimia
Mittaa ainekset kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella hyväksi vaahdoksi, noin 3-4 minuuttia. Levitä pohjan päälle ja nosta kakku vielä jääkaappiin pariksi tunniksi. Rouhi päälle Daimit. Leikkaa paloiksi. Kakun kannattaa antaa lämmetä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Säilytys jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti