Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Tämän Jussin hitti - Aura-perunasalaatti

Uusista perunoista syntyy Aura-juuston ystävän taivaallinen herkku seuraavalla reseptillä - taisipa jopa saada erään työkaverini innostumaan tästä ;) Se meidän homejuusto-kammoinen sai osakseen fetajuustoa...Sitruunan ja etikan kanssa kannattaa hiukan maistella, että tulee mieluinen kastike...muutenkin tein hiukan näppituntumalla ;)




AURA-PERUNASALAATTI
n. 500 g uusia perunoita
vettä, suolaa
1 pkt Aura-sinihomejuustoa

Kastike:
2 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
2 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
1 tl vaahterasiirappia tai sokeria
mustapippuria
1 sitruuna
1 nippu kevätsipuleita

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Keitä perunoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä, eli noin 20 minuuttia. Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Sekoita isossa kulhossa sinappi, öljy, etikka, vaahterasiirappi tai sokeri sekä ripaus suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ja sekoita ne kastikkeeseen.

Sekoita kuumat perunat kastikkeeseen isolla puulusikalla. Perunat on hyvä sekoittaa kastikkeeseen mahdollisimman kuumina, koska silloin kastike imeytyy niihin parhaiten.

Anna perunoiden jäähtyä ja kääntele sitten kuutioitu sinihomejuusto salaatin sekaan. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Jos perunat ovat imeneet kaiken nesteen, lisää vielä hieman oliiviöljyä.




Viikon kestänyt väsymys kärjistyi aattoiltana ja vaihdoinkin ennen kello kymmentä yöpaidan päälle sekä jätin menemättä kokolle...joskus on vain rauhoituttava <3

1 kommentti:

  1. Tää oli kyllä hyvää ja tulee tehtyä varmaan toistekin. Mun sinappi ei ollut nyt kokojyväistä ja juustona käytin valmista murua, mutta hyvin toimi näilläkin. Öljyä käytin vain 1,5 dl.

    VastaaPoista