Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannuksen lounasperinne jatkuu - mansikkainen vuohenjuustosalaatti

Jälleen jatkuu juhannusperinne, että lounalla on tarjolla ruokaisa salaatti...tällä kertaa mansikoilla ja vuohenjuustolla kruunattu kokonaisuus - idea on peräisin täältä :) Salaatin kanssa tarjolla oli pataleipää - ohje peräisin Kotivinkistä....vinkkinä, että 1 tl suolaa riittää :)





MANSIKKAINEN VUOHENJUUSTOSALAATTI
jääsalaattia ja rucolaa
avokado
mansikkaa
vuohenjuustoa
balsamicoa
basilikaa
seesaminsiemeniä

Täytä lautanen salaatilla ja leikkaa tai kaavi lusikalla kypsästä avokadosta palasia salaatin päälle. Leikkaa mansikat puolikkaiksi ja heittele salaattipedin päälle osa. Leikkaa vuohenjuustopötköstä puolen sentin siivuja, jotka paistat molemmin puolin pannulla, jotta vuohenjuusto saa rapean pinnan. Heitä vuohenjuustosiivut kuumalle pannulle, jossa on hieman oliiviöljyä ja anna tiristä pieni hetki. Käännä siivut ja kuullota vielä toiselta puolelta. Tämä vie yhteensä pari minuuttia. Nosta vuohenjuustot salaatin päälle, heittele loput mansikat perään ja koristele tummalla balsamicolla, basilikalla ja seesaminsiemenillä.







PATALEIPÄ
4 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa
3 ½ dl vettä

Lisäksi:
rypsiöljyä

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää lämpöinen (+42 astetta) vesi ja sekoita nopeasti. Taikinaa ei saa vaivata. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipä saa makua.

Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa sitä, mutta kääntele se palloksi. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota kannellinen, 2–3 litran uunipata ja laita se kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut pöydällä 30 minuuttia, ota kuuma pata uunista ja sipaise sen pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Nosta taikina tulikuumaan pataan. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Ota pata uunista ja kumoa leipä. Pataleipä irtoaa padasta helposti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti