Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kelpais vaikka Kippari-Kallelle - feta-pinaattikääröt

Pääsin menneenä viikonloppuna maistamaan ystäväni tekemiä feta-pinaattikääröjä, joihin hän oli löytänyt ohjeen jostakin kasvisruokakirjasta. Päätin nyt itse kokeilla niiden tekoa, sillä sen verran herkullisia olivat :P Tähän kului vain osa filopaketin taikinasta, joten lopuista tekaisen äitienpäiväpöytään tarjottavat <3





FETA-PINAATTIKÄÄRÖT
2 rkl oliiviöljyä

1 nippu kevätsipuleita, silputtuna
500g pinaatinlehtiä karkeasti silputtuna
1 kpl kananmuna vatkattuna
125g fetajuustoa murennuttana
0,5 tl muskottipähkinää vastaraastettuna
6 kpl filotaikinalevyä
55g voita sulatettuna
1 rkl seesaminsiemeniä
Suolaa ja pippuria

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele uunipelti öljyllä - tai käytä yksinkertaisesti leivinpaperia ;) 

Kuumenna öljy wokissa tai isossa paistinpannussa ja vokkaa kevätsipuleita 1-2minuuttia. Lisää pinaatti ja hämmennä, kunnes lehdet nuukahtavat. Paista välillä hämmentäen 2-3minuuttia. Valuta neste pois, jos sitä on pannussa, ja anna sipulien ja lehtien jäähtyä hieman. Hämmennä sekaan muna, juusto ja muskotti ja mausta seos hyvin. 

Voitele kolme taikinalevyä voilla. Pane niiden päälle kolme levyä ja voitele nekin. Leikkaa levyt keskeltä kahtia, jolloin saat yhteensä kuusi pitkää levyä. Laita lusikallinen pinaattitäytettä kunkin levyn päähän. Käännä yksi taikinalevyn kulma päälle vastakkaiseen kulmaan. Taittele levy tällä taviin kolmiomaiseksi kääröksi - viimeinen sauma jää alapuolelle. Pane kääröt uunipellille, sivele voilla ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Paista kääröjä esilämmitetyssä uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes kuori on rapeaa ja kullanruskeaa. Tarjoa heti - mutta musta toimii kyllä mikron kautta käyneenäkin :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti