Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 6. helmikuuta 2016

Laskiaispullan uudet muodot - laskiaispullakakku

Laskiainen...hernekeittoa en lähtenyt nyt tekemään, mutta sen sijaan laskiaispullat pyöräytin kakun muodossa Liemessä-blogista löytämäni ohjeen mukaan...syöjiä sille löytyi kysymättäkin ;)






LASKIAISPULLAKAKKU
(8 palaa)

pullataikina:

25 g tuorehiivaa
2,5 dl täysmaitoa
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
1 kananmunaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 rkl huoneenlämpöistä voita

voita vuoan voiteluun
muna kakun voiteluun
irtopohjavuoka, halkaisija n 24 cm

täytteet:
mansikkahilloa
kermavaahtoa (2-3 dl kuohukermaa)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää kananmuna, sokeri, mausteet ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot erissä ja vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan nousta liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.

Muotoile taikinasta pallo. Vuoraa halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla. Litistä taikinapallo vuoan pohjan kokoiseksi. Leikkaa taikina kahdeksaan osaan. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista uunin alatasolla 230 asteessa noin 20 minuuttia. Ota vuoan reunat pois ja anna kakun jäähtyä hyvin liinan alla.

Leikkaa kakku kahdeksaan osaan. Leikkaa kakkupalojen kannet. Kaiverra jokaisesta kakkupalasta hieman pois taikinaa ja täytä kolo mansikkahillolla. Pursota tai levitä kakun sisään reunoja myöden kermavaahtoa. Viimeistele kakku tomusokerilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti