Jälleen vuoronvaihto aamusta iltaan....pieni hengähdystauko sohvalla tv:n
ääressä, josko löytyisi muutakin kuin iänikuisia uusintoja - ja ennenkaikkea
lupa nukkua aamulla hiukan pidempään ;) Poikkesin työpaikkakunnalla marketissa,
sillä ajattelin, etten ajomatkan jälkeen jaksa enää kaupassa käydä...mukaani
poimin tavarat Valion ohjeella tehtyihin nyhtökanatacoihin ja Beach House
Kitchen-blogista bongattuihin bataattiranskalaisiin, namia :P
NYHTÖKANATACOT
n. 400 g grillattua
broilerinlihaa
½ dl barbeque-kastiketta (käytin Santa Marian BBQ Sauce
Kentucky Whiskey-kastiketta)
½ tl tabascoa (jätin pois)
12 pientä
maissitortillaa
200 g tomaattisalsaa
1 prk Valio Koskenlaskija Ruoka
cheddar
4 vartta kevätsipulia (käytin punasipulia)
1 ruukku tuoretta
korianteria
Revi broilerin liha säikeiksi. Sekoita joukkoon
barbeque-kastike ja tabasco. Paista uunissa 225 asteessa n. 5 min. Paista
maissitortillat kuivalla pannulla. Taita kahtia. Täytä tasku tomaattisalsalla ja
broilerilla. Lusikoi päälle kuumennettu Koskenlaskija. Ripottele päällimmäiseksi
viipaloitua kevätsipulin vartta ja tuoretta korianteria. Nauti heti.
BATAATTIRANSKALAISET
1 kg bataattia
½ dl
öljyä
suolaa, mustapippuria, cayennea
3 rkl maissijauhoja
Leikkaa
bataatti tasakokoisiksi viipaleiksi. Huuhdo kylmän veden alla pois bataattien
pinnalla oleva tärkkelys. Kuivaa huolellisesti esim. talouspaperilla ja sekoita
öljyn sekaan suola, mustapippuri ja cayenne. Hiero öljy tasaisesti lohkoihin.
Levitä bataattilohkot pellille siten että ne eivät kosketa toisiansa. Ripottele
sihvilällä tasaisesti maissijauho lohkojen päälle. Laita paistumaan uuniin
keskitasolle 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.
Bataattiranskalaiset on niin ihania. En oo oikeastaan koskaan tykännyt tavallisista ranskalaisista, mutta bataattiversio toimii.
VastaaPoista