Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

torstai 25. kesäkuuta 2015

2015-06-20 Saaristoruokaa - raparperi crumle...

Katselin saattumalta Saaristoruokaa-ohjelmaa, jossa Harri Syrjänen teki raparperipaistosta. Juhannuspäivän kunniaksi päätin kokeilla sitä. Alkuperäisessä ohjeessa oli tuorejuustovaahtoa annoksen päällä, mutta päädyin houkuttelevaisuudessaan kaupan valmiiseen vaniljakastikkeeseen :)




RAPARPERI CRUMBLE
5 kpl raparperin varsia
3 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
kanelia


muruseos:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria


Kuori raparperit ja leikkaa reippaan kokoisiksi kuutioiksi sekoitusastiaan. Sekoita joukkoon perunajauhot, sokeri ja kaneli. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun uunipellille tai vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa muruseos. Mittaa kuutioitu voi, jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri. Nypi tasaiseksi taikinaksi ja levitä se raparperipalojen päälle.  Kuumenna uuni 200° ja paista crumblea noin. 15 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikeen ja tuoreiden mansikoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti