Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 22. kesäkuuta 2015

2015-06-19 Juhannuksen perunat - uudet perunat smetanakastikkeessa...

Joskus aikoja sitten törmäsin netin syövereissä juttuun, jossa oli tehty uusia perunoita smetanakastikkeessa (täällä)...muistaakseni minun piti tehdä näitä jo viime jussina, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

UUDET PERUNAT SMETANAKASTIKKEESSA

(2:lle)
500g uusia pieniä perunoita
1 pkt pekonia kuutioina
1,5 dl lager-olutta
0,5 tl kuminan siemeniä
mustapippuria myllystä
1 kpl tuoretta valkosipulin vartta tai vaihtoehtoisesti muuta sipulinvartta
1 prk smetanaa
maun mukaan timjamia
4 kpl retiisiä siivuina

Kypsennä perunat mieluiten höyryssä (n. 20-25min), sillä rakenne jää paremmaksi kuin vedessä keitettynä. Älä keitä liian kypsiksi, sillä uudet perunat menevät helposti liian vetisiksi ylikypsyttyään.

Silppua valkosipulinvarsi ohueksi siivuksi ja siivuta samalla myös retiisit. Laita pannu kuumenemaan ja kuutioi sillä välin pekoni pieneksi. Paista pekonit omassa rasvassaan rapsakoiksi ja lisää pannulle myös olut ja kuminansiemenet ja ripaus mustapippuria. Keitä kokoon muutama minuutti. Lisää sitten sekaan smetana ja keitä vielä n. 5 min. Lopuksi sekaan valkosipulinvarsisilppu, timjami ja retiisiviipaleet. Sekoita ja laita viimeisenä sekaan perunat. Voit jättää osan yrteistä ja retiisiviipaleista annoksen koristelua varten ja asetella ne vasta annoksen päälle. Retiisiä ei muuten kaupasta löytynyt, mutta toimi hyvin ilmankin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti