Joskus aikoja sitten törmäsin netin syövereissä juttuun, jossa oli tehty uusia
perunoita smetanakastikkeessa (täällä)...muistaakseni minun piti tehdä näitä jo
viime jussina, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)
UUDET PERUNAT SMETANAKASTIKKEESSA
(2:lle)
500g uusia
pieniä perunoita
1 pkt pekonia kuutioina
1,5 dl lager-olutta
0,5 tl
kuminan siemeniä
mustapippuria myllystä
1 kpl tuoretta valkosipulin vartta
tai vaihtoehtoisesti muuta sipulinvartta
1 prk smetanaa
maun mukaan
timjamia
4 kpl retiisiä siivuina
Kypsennä perunat mieluiten höyryssä
(n. 20-25min), sillä rakenne jää paremmaksi kuin vedessä keitettynä. Älä keitä
liian kypsiksi, sillä uudet perunat menevät helposti liian vetisiksi
ylikypsyttyään.
Silppua valkosipulinvarsi ohueksi siivuksi ja siivuta
samalla myös retiisit. Laita pannu kuumenemaan ja kuutioi sillä välin pekoni
pieneksi. Paista pekonit omassa rasvassaan rapsakoiksi ja lisää pannulle myös
olut ja kuminansiemenet ja ripaus mustapippuria. Keitä kokoon muutama
minuutti. Lisää sitten sekaan smetana ja keitä vielä n. 5 min. Lopuksi sekaan
valkosipulinvarsisilppu, timjami ja retiisiviipaleet. Sekoita ja laita
viimeisenä sekaan perunat. Voit jättää osan yrteistä ja retiisiviipaleista
annoksen koristelua varten ja asetella ne vasta annoksen päälle. Retiisiä ei muuten kaupasta löytynyt, mutta toimi hyvin ilmankin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti