Haluan jakaa kanssanne mielenkiintoisen reseptin...valitettavasti tuo kuvaaminen jäi - tosin tämä ei ehkä ole se kaikein valokuvattavin ruoka ;) Kaalilaatikko kuuluu lemppariruokiini - päätin kokeilla siitä versiota, jossa
riisi on korvattu Helmi-perunasuurimoilla (alkuperäinen ohje)...Oikein mainio
ruoka mökkeilyyn lomaan :P
KAALILAATIKKO A'LA KOSKENLASKIJA
(4–6:lle)
½ kg
kaalia
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl kasvisliemijauhetta
1-2
sipulia
2 porkkanaa
400 g jauhelihaa
½ tl mustapippuria
2 tl
paprikajauhetta
½ rkl jauhelihamaustetta
1½ dl
Helmi-perunasuurimoita
½ pss Valio Koskenlaskija Murennettua juustoa
2
dl laktoositonta ruokakermaa
2 rkl kaprista
50 g
juustoraastetta
Paloittele kaali ja raasta porkkanat. Hienonna sipuli.
Hauduta kaalia ja sipulia kasvisliemijauheella ja suolalla maustetussa vedessä,
kunnes kaali pehmenee. Jätä neste kaalin joukkoon. Ruskista jauheliha ja mausta
mustapippurilla, paprikajauheella ja jauhelihamausteella. Laita kaali-sipuliseos
ja porkkanaraaste voideltuun uunivuokaan. Yhdistä loput ainekset (jauheliha,
kaprikset, Helmi-suurimot, Koskenlaskija sekä ruokakerma) ja lisää seos
voideltuun uunivuokaan hyvin sekoittaen. Ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti