Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 13. kesäkuuta 2015

2015-06-07 Uudella tavalla - kaalilaatikko a'la Koskenlaskija...

Haluan jakaa kanssanne mielenkiintoisen reseptin...valitettavasti tuo kuvaaminen jäi - tosin tämä ei ehkä ole se kaikein valokuvattavin ruoka ;) Kaalilaatikko kuuluu lemppariruokiini - päätin kokeilla siitä versiota, jossa riisi on korvattu Helmi-perunasuurimoilla (alkuperäinen ohje)...Oikein mainio ruoka mökkeilyyn lomaan :P 




KAALILAATIKKO A'LA KOSKENLASKIJA
(4–6:lle)
½ kg kaalia
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl kasvisliemijauhetta
1-2 sipulia
2 porkkanaa
400 g jauhelihaa
½ tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
½ rkl jauhelihamaustetta
1½ dl Helmi-perunasuurimoita
½ pss Valio Koskenlaskija Murennettua juustoa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
2 rkl kaprista
50 g juustoraastetta

Paloittele kaali ja raasta porkkanat. Hienonna sipuli. Hauduta kaalia ja sipulia kasvisliemijauheella ja suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali pehmenee. Jätä neste kaalin joukkoon. Ruskista jauheliha ja mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja jauhelihamausteella. Laita kaali-sipuliseos ja porkkanaraaste voideltuun uunivuokaan. Yhdistä loput ainekset (jauheliha, kaprikset, Helmi-suurimot, Koskenlaskija sekä ruokakerma) ja lisää seos voideltuun uunivuokaan hyvin sekoittaen. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti