LOHIMEDALJONGIT JA LÄMMIN RAASTESALAATTI
500 g kirjolohifileetä
½ tl suolaa
½ tl jauhettua valkopippuria - itse käytän lohelle yleensä sitruunapippuria
2 tl öljyä
2 kpl porkkanaa
200 g palsternakkaa
100 g lehtiselleriä - en käyttänyt, koska vihaan selleriä
1 sipuli
2 tl soijaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 dl ananas- tai omenatäysmehua
1 dl vettä
1 dl täysjyväkuskusryynejä
½ tl jauhettua valkopippuria - itse käytän lohelle yleensä sitruunapippuria
2 tl öljyä
2 kpl porkkanaa
200 g palsternakkaa
100 g lehtiselleriä - en käyttänyt, koska vihaan selleriä
1 sipuli
2 tl soijaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 dl ananas- tai omenatäysmehua
1 dl vettä
1 dl täysjyväkuskusryynejä
Leikkaa lohifilee neljään osaan. Viillä palat keskeltä
nahkaan asti ja taita osat sivuille niin, että nahka jää keskelle.
Ripottele suola ja pippuri medaljongeille.
Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi, suikaloi sipuli. Paista medaljongit öljyssä ja nosta lautaselle. Pidä lämpiminä folion alla. Kumoa raasteet ja sipuli paistin¬pannulle, ja kuullota
niitä muutama minuutti. Mausta soijalla ja pippurilla. Kaada sekaan mehu
ja vesi, kiehauta. Sekoita joukkoon kuskusryynit ja peitä pannu
kannella. Katkaise liedestä virta. Anna hautua muutama minuutti ja
sekoita raastesalaatti kuohkeaksi. Nosta medaljongit salaatille ja ripottele pinnalle silputtua basilikaa (persiljaa).
.
Hei, blogissani on sinulle haaste! :)
VastaaPoistaPidän kovasti couscousista, laittelen sitä ruoaksi aina silloin tällöin. Tuokin annos näyttää todella hyvältä!
Kiitokset haasteesta :) Eilen jo alustavasti runoilin vastauksia siihen - yritän saattaa sen julkaisukuntoon tänään!
Poista