Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

2013-12-31 Uusi vuosi...

Ja niin meni joulu ja koitti uuden vuoden aatto - jälleen viihdytettiin Vili-kissaa ;)


Herkkupalan elikäs lääkkeen ottohetki


Herkullisen menuun suolainen osuus on lainattu Meanwhile in Longfield-blogin leidien pikkujouluista...mukaan mahtui jopa jouluinen juustokuusi, mutta eikös kuusi yleensä hävitetä joulun jälkeen - tässä tapauksessa se syötiin ;) Olin myös pyöräyttänyt feta-pinaattimuffinsseja sekä pari salaattia - halloumisalaatti ja maalaiskanasalaatti. Tarjolla oli myös meillä niin harvinainen asia kuin perunalastut - eikä enempää, eikä vähempää kuin valkosipulisina elikäs Estrellan Roasted Garlic and Salt-perunalastuja.




Jouluinen juustokuusi syntyy helpolla. Tarvitaan vaan kasa erilaisia juustoja (kovat juustot toimivat tässä parhaiten) pilkottuina sopiviksi suupaloiksi. Lisäksi tarvitset viinirypäleitä (miniluumutomaatteja), tuoretta timjamia ja pieni kurkunpala kuusenjalaksi sekä cocktailtikkuja (juustojen nappaamiseen kuusesta). Sitten vaan kasaamaan kuusta - mallia voit ottaa alla olevasta kuvasta tai kirjoittamalla Googlen kuvahakuun sanat "christmas tree cheese" :)




FETA-PINAATTIMUFFINSSIT
150 g pakastepinaattia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g paloiteltua fetaa
ripaus (jos toinenkin) suolaa
mustapippuria
1,25 dl maitoa
1 kpl kananmuna
1 dl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pinaatti on sulatettava ennen taikinaan lisäämistä ja puristettava siitä ylimääräinen neste pois. Jaa valmis taikina muffinivuokiin (noin 10 isohkoa muffinia). Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa kylminä tai lämmitettyinä.




HALLOUMISALAATTI
2 pkt halloumijuustoa paloiteltuna
2 kpl punasipulia silputtuna      - en laittanut sipulia
sopiva määrä salaattisekoitusta
minitomaatteja
viinirypäleitä
pinjansiemeniä paahdettuna
auringonkukansiemeniä      - laitoin lisäksi kurpitsansiemeniä ja paahdoin kaikki siemenet
kuivattuja karpaloita

Paloittele halloumijuusto ja paista se öljyssä kauniin ruskeaksi ja anna jäähtyä sen minkä ehtii. Kuullota myös punasipuli. Paahda pinjansiemenet. Sekoita kaikki ainekset yhteen  ja tarjoile haluamasi kastikkeen kera. Kastikkeena käytin kaupasta ostettua, valmista balsamicokastiketta.





MAALAISKANASALAATTI 
tarvitsemasi määrä erilaisia salaatteja
1 pss valkosipulikrutonkeja
1 kpl grillikana
iso loraus valmista salaatinkastiketta
1 pkt parmesaania raastettuna
reippaasti rouhittua mustapippuria

Raavi ja revi grillattu broileri pieniksi annospaloiksi. Yhdistä salaattiseokseen salaatinkastike ja kumoa seos tarjoilukulhoon. Lisää sekaan krutongit ja sopiviksi suupaloiksi pilkottu grillibroileri. Mausta mustapippurilla ja viimeistele parmesaanilastuilla.




Makeaksi kahvin kanssa oli tehnyt Puoloffee-tortun, johon innostuksen sain maistettuani sitä ystäväni luona - ensin tortun nähtyäni en olisi kyllä uskonut sitä niin herkulliseksi :P Puoloffeen tekoa puoltaa myös se, että pakastimesta löytyy puolukoita :) Ennen olen tehnyt vastaavaa torttua banaanista - ohje täällä :P




PUOLOFFEE-TORTTU
pohja:
½ pkt digestive-keksejä
n. 100 g margariinia

Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
(2 tl vaniljasokeria)

Päälle:

puolukoita
tomusokeria

Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa digestivekeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa. Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle. Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Levitä kermavaahto kinuskin päälle. Laita tortun pinnalle puolukoita ja sihtaa päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä torttu tarjoilulautaselle. Tarjoile mahdollisimman pian.


 

ONNELLISTA

UUTTA

VUOTTA 

KAIKILLE 

LUKIJOILLENI <3

4 kommenttia:

  1. Oikein upeaa tätä vuotta myös sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Komea on kyllä teidän pöytä ollut, ihanaa! :)
    Oikein ihanaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja musta tuntuu, että ne salaatit olivat vaan parantuneet yön aikana jääkaapissa ;)

      Poista
  3. Voi valtava mitä herkkuja!! Nälkä tuli näitä katsellessa..
    Säteilevää uutta vuotta mökin keittiöön! :)

    VastaaPoista