Matkan jälkeiset päivät ollaan menty peruna- ja porkkanalaatikolla sekä pienellä kinkkupalalla, joten eikohän nyt olisi jo aika tehdä itsekin jotain :) Niinpä kokkailin jo aikaisemmin lupaamaani
porokiusausta. Alkuperäinen versio oli jossakin
kunnallisvaalimainoksessa, mutta muokkasin sen niin, että käytin
perunoiden sijasta peruna-sipulisekoitusta. Lisäksi käytin poronkäristyslihan sijasta riistakäristyslihaa.
POROKIUSAUS
1 kg peruna-sipulisekoitusta
1 pkt (n. 240 g) poron käristyslihaa (itse laitoin Pirkan riistakäristystä)
1 pkt pekonia
1 prk savujuusto-ruokakermaa
1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
oman maun mukaan mustapippuria, suolaa
Kuutioi
pekonit ja paahda kuumalla pannulla. Nosta joukkoon
jäinen poronkäristysliha. Ruskista lihapaloja, kunnes kaikki lihapalat
ovat irti ja kypsiä. Lado
uunivuokaan puolet peruna-sipulisekoituksesta ja päälle lihaseosta. Lado
vielä lihaseoksen päälle loput peruna-sipulisekoituksesta. Muista maustaa suolalla ja mustapippurilla. Kaada
ruokakermat perunoiden päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 60
minuuttia. Tarjoile yhdessä puolukkahillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti