Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Vinkki joulunajan noutopöytään - ruusukaalipaistos

Tästä vaikkapa joulupöytään vaihtoehto - ruusukaalipaistos, johon vinkkiä otin täältä :) Tein samantien tuplasatsin ja paistoin muutaman naudanpihvin sille seuraksi...






RUUSUKAALIPAISTOS
300g ruusukaaleja
50g parmankinkkua
1 dl kermaa
1 dl Valion Alppikreivi-juustoa
1 tl sinappia
½ tl kuivattua timjamia
mustapippuria, suolaa

Poista ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit ja keitä suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia. Valuta hyvin. Voitele pieni vuoka ja laita ruusukaalit vuokaan. Suikaloi ilmakuivattu kinkku ja paista pannulla rapeaksi. Ripottele ne ruusukaalien päälle. Lisää vuokaan juustoraaste. Sekoita sinappi, timjami, suola ja pippuri kermaan ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n.25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

2 kommenttia:

  1. Ruusukaalit on ihan mun lemppareita, tää kuulostaa niin hyvältä! :P Harmi vaan, että tätäkin herkkua söisi meidän perheestä vain 1/5..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää :P Ruusukaaleja tulee ostettua turhan harvoin...

      Poista