Tästä vaikkapa joulupöytään vaihtoehto - ruusukaalipaistos, johon vinkkiä otin
täältä :) Tein samantien tuplasatsin ja paistoin muutaman naudanpihvin sille
seuraksi...
RUUSUKAALIPAISTOS
300g ruusukaaleja
50g
parmankinkkua
1 dl kermaa
1 dl Valion Alppikreivi-juustoa
1 tl
sinappia
½ tl kuivattua timjamia
mustapippuria, suolaa
Poista
ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit ja keitä suolalla
maustetussa vedessä 4 minuuttia. Valuta hyvin. Voitele pieni vuoka ja laita
ruusukaalit vuokaan. Suikaloi ilmakuivattu kinkku ja paista pannulla rapeaksi.
Ripottele ne ruusukaalien päälle. Lisää vuokaan juustoraaste. Sekoita sinappi,
timjami, suola ja pippuri kermaan ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n.25
minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Ruusukaalit on ihan mun lemppareita, tää kuulostaa niin hyvältä! :P Harmi vaan, että tätäkin herkkua söisi meidän perheestä vain 1/5..
VastaaPoistaOli kyllä hyvää :P Ruusukaaleja tulee ostettua turhan harvoin...
Poista