Pitkään mietin mitä vappuaattona syömme...poikkeuksellisesti tänä vuonna
kaivoimme mökillä grillin esiin jo vapuksi, joten onhan sitä nyt ainakin makkaraa
grillattava ;) Idean grillimakkaran ja -pihvien kanssa tarjottavana perunasalaattiin sain
Kotikokki.net-reseptipalvelusta - täältä :) Ohjeesta jätin pois parmesaanijuuston ja dijon-sinapin korvasin tavallisella sinapilla. Lisäksi perunoita oli enemmän ja kastikkeen tein hiukan summamutikassa! Muuna tarjottavana oli tuoresalaatti fetalla ja viinirypäleillä sekä grillissä kuumennetut tomaatti-mozzarella-nyytit :P
PERUNASALAATTI
7 kpl perunaa
1 kpl omena
2 kpl
punasipulia
2 kpl suolakurkkua
300 g majoneesia
1 prk
ruohosipulituorejuustoa
2 rkl (Dijon-)sinappia
(2 rkl parmesaaniraastetta)
1 prk kermaviiliä
1 kourallinen tuoretta persiljaa silppuna
1 tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria
Keitä perunat kypsiksi ja
jäähdytä ne. Silppua punasipulit ja suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Kuori ja
kuutioi omena. Silppua persilja. Kuutioi jäähtynyt peruna. Sekoita kaikki
ainekset keskenään. Parasta seuraavana päivänä!
Resepti kuulostaa ihan huippuhyvältä, pitää laittaa muistiin! Keisaria kannan välillä isännykselle, kuulemma hyvvää.. :)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä lämpimästi tätä salaattia - jää ehdottomasti meidän salaattilistalle :P Ostin Keisari-olutta ensimmäistä kertaa ja täytyypä maistaa niitä muitakin joku kerta :)
Poista