Vietin vappua vanhempieni mökillä <3 Äitini on ihastunut Valion päärynä-kinuskirahkaan ja syö sitä ihan suoraan purkistakin - pakko minunkin on
myöntää, että hyväähän se on ;) Noh, Marttojen lehdessä (muistaakseni - tiedätte
mun muistini!) oli Valion koekeittiön ohje
päärynä-kinuskijuustokakkuun...olipahan kakku kirvoittanut jos jonkinlaista
valistusvirttä kommentteihin, mutta minäpä päätin positiivisella asenteella
tehdä ja nauttia tämän kakun ;)
PÄÄRYNÄ-KINUSKIJUUSTOKAKKU
Pohja:
100 g
voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 kypsä päärynä
3
prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa päärynä-kinuski
2 dl kuohukermaa
1
kananmuna
Koristeluun:
1 kypsä päärynä
Vaahdota pehmeä voi ja
sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina
tasaiseksi. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan (itse laitoin kakun kahteen 23 cm:n foliovuokaan, eikä ollut yhtään liikaa) reunan ja pohjan
väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n
korkeuteen.
Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi.
Asettele lohkot pohjalle. Yhdistä kulhossa rahka, kerma ja muna. Vatkaa seosta
sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
Paista juustokakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Anna kakun
jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.
Koristelu: Pese päärynä hyvin. Viipaloi ohuiksi
lastuiksi. Paahda uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min. Anna lastujen
jäähtyä uunin jälkilämmössä. Koristele kakku päärynälastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti