Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

2015-04-05 Pääsiäisateria vanhemmille - valkosipulikermaperunat...

Pääsiäissunnuntaina kokkasin vanhemmilleni juustoisia karitsanjauhelihapihvejä valkosipulikermaperunoiden ja tzatziki-kastikkeen (dippijauhe+kermaviili) kera. Myös perheemme suosikkisalaatti - kuivatuilla karpaloilla, fetajuustolla, viinirypäleillä ja auringonkukansiemenillä ryyditetty teos - oli läsnä :) Ruokajuomana toimi pitkäripaisesta noudettu Finca Las Moras Reserva Sangiovese 2013-punaviini.





VALKOSIPULIKERMAPERUNAT
1 kg jauhoisia perunoita
3 kpl yksikyntisiä valkosipuleita
2 dl kuohukermaa + 2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Viipaloi pestyt kuorelliset perunat viipaleiksi. Huuhtele perunaviipaleet kylmässä vedessä ja kuivaa ne vaikkapa keittiöpyyheellä. Paista osa perunaviipaleista öljyssä valkosipuliraasteen kera, kunnes ne ovat hiukan kuultavia. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Kaada perunat uunivuokaan ja toista paistaminen lopuilla perunaviipaleilla. Kun kaikki perunat on uunivuoassa, kaada niiden päälle kermat ja paista perunoita uunissa 225 asteessa noin 1 tunti - taisin ajan loppupuolella pienentää uunin 200 asteeseen ja annoin perunoiden olla siellä vielä tovin. Perunat kannattaa myös peittää foliolla tai leivinpaperilla, kun ne ovat saaneet tarpeeksi väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti