VALKOSIPULIKERMAPERUNAT
1 kg jauhoisia perunoita
3 kpl yksikyntisiä valkosipuleita
2 dl kuohukermaa + 2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
Viipaloi pestyt kuorelliset perunat viipaleiksi. Huuhtele perunaviipaleet kylmässä vedessä ja kuivaa ne vaikkapa keittiöpyyheellä. Paista osa perunaviipaleista öljyssä valkosipuliraasteen kera, kunnes ne ovat hiukan kuultavia. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Kaada perunat uunivuokaan ja toista paistaminen lopuilla perunaviipaleilla. Kun kaikki perunat on uunivuoassa, kaada niiden päälle kermat ja paista perunoita uunissa 225 asteessa noin 1 tunti - taisin ajan loppupuolella pienentää uunin 200 asteeseen ja annoin perunoiden olla siellä vielä tovin. Perunat kannattaa myös peittää foliolla tai leivinpaperilla, kun ne ovat saaneet tarpeeksi väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti