Se olisi pikkulauantai - tai minulle se on vähän isompi lauantai, sillä vuorossa on pari vapaata ;) Ohjelmassa on ollut vesijuoksua kukonlaulun aikaan (juu, nimenomaan VAPAApäivä! ), kiertelyä kaupungilla ja hiukan shoppailuakin sekä kotosalla hivenen askartelua (saattaa vilahtaa kuvissakin) ja iltasella sauna + kosmetiikkaputeleiden tyhjennystä <3 Blogi on työrasituksen takia jäänyt hieman taka-alalle, mutta joulunajan ihmisenä lupaan parantaa loppua kohden - kovasti yritän joulukalenteria pykätä teille :) Isälleni, jolla on synttärit marraskuun lopulla, aloin kasata joulukalenteria erilaisista oluista - on ollut suunnitelmissa jo monta vuotta, mutta nyt on pari luukkua valmiina eli tästä se lähtee!!!
Kanttarellit huusivat mun nimeä kaupassa, joten ajattelin pyöräyttää pastan niistä. Nopea ja erittäin herkullinen pasta sai lisämakua pekonista ja tujauksesta valkosipulia...
KANTTARELLI-PEKONIPASTA
250 g tuorepastaa
n. 250 g tuoreita kanttarelleja
1 kpl sipulia
oman maun mukaan valkosipulia
öljyä paistamiseen
2 dl ruokakermaa 15 %
1/2-1 dl raastettua parmesaania
mustapippuria ja suolaa
timjamia
250 g tuorepastaa
n. 250 g tuoreita kanttarelleja
1 kpl sipulia
oman maun mukaan valkosipulia
öljyä paistamiseen
2 dl ruokakermaa 15 %
1/2-1 dl raastettua parmesaania
mustapippuria ja suolaa
timjamia
rucolaa
Laita pasta keittymään. Valmista sillä aikaa kastike. Paista pekoni, kuutioitu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää paloitellut kanttarellit ja paista miedolla lämmöllä, kunnes neste on irronnut sienistä. Mausta seos pippurilla ja timjamilla. Lisää joukkoon ruokakerma ja parmesaaniraaste. Kun juusto on sulanut, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lopuksi sekoita kastike ja pasta (+rucola) keskenään, jonka jälkeen pääset nauttimaan ruuasta...
Kantarelli ja pekoni -yhdistelmä saa kyllä peukut täältä! Onpas hauska idea tuo olut-joulukalenteri... :)
VastaaPoista