Jokin aika sitten kokkailin "At Maria's"-blogista ottamillani ohjeilla juustoista lihapullapannua sekä pastasalaattia paahdetuilla tomaateilla ja mozzarellalla.
JUUSTOINEN LIHAPULLAPANNU
Lihapullat:
450 g nautasikajauhelihaa
1 solovalkosipuli kuorittuna ja pienisteltynä
1 kananmuna
1 rkl Worcestershirekastiketta
2 rkl korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa ja mustapippuria
Lihapullat:
450 g nautasikajauhelihaa
1 solovalkosipuli kuorittuna ja pienisteltynä
1 kananmuna
1 rkl Worcestershirekastiketta
2 rkl korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa ja mustapippuria
Kastike:
1 prk tomaattimurskaa
1 pallo mozzarellaa
tuoretta basilikaa
1 prk tomaattimurskaa
1 pallo mozzarellaa
tuoretta basilikaa
Aloita lihapullista: vatkaa munan rakenne rikki. Lisää muut ainekset ja anna tekeytä kulhossa viitisen minuuttia, leivo pulliksi. Paista paistinpannulla, kunnes pullat ovat kauniisti ruskettuneet. Ota pullat pois paistinpannulta ja asettele ne talouspaperin päälle. Putsaa pannusta ylimääräinen rasva pois. Kaada tomaattimurska pannulle ja lisää lihapullat + mausteet. Anna porista 5 minuuttia. Lisää mozzarella ja hauduta kannen alla, kunnes juusto sulaa TAI jos sinulla on pannu, joka kestää uunia (ei muovi- tai puuosia), niin ota juustoon väriä grillivastuksen alla. Ripottele päälle tuoretta basilikaa.
PAAHDETTU TOMAATTI-PASTASALAATTI
250 g pastaa
1 purkki kirsikkatomaatteja
250 g pastaa
1 purkki kirsikkatomaatteja
Kastike:
2 rkl punaista balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
2 valkosipulin kynttä pienisteltynä
1 rkl tuoretta oreganoa pienisteltynä (tai 2 tl kuivattua oreganoa)
1 pkt mozzarellaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl punaista balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
2 valkosipulin kynttä pienisteltynä
1 rkl tuoretta oreganoa pienisteltynä (tai 2 tl kuivattua oreganoa)
1 pkt mozzarellaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
Aloita tomaattien ”roastaamisella”. Aseta tomaatit uunipellille, pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paista 225 asteisessa uunissa ylätasolla noin 20-25 minuuttia. Tällä aikaa keitä pasta ohjeen mukaan ja tee kastike sekoittamalla aineet keskenään. Valuta pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Lisää kastike ja revitty mozzarella pastan joukkoon, laita jääkaappiin. Koristele ennen tarjoilua tomaateilla ja basilikalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti