KYLMÄSAVULOHILASAGNE
(3-4 annosta)
1 kpl purjo
200 g kylmäsavustettua kirjolohta
tarvittava määrä lasagnelevyjä
30 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
80 g raastettua parmesaanijuustoa
Halkaise ja pese purjo. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet rasvassa/öljyssä.
Sulata rasva (30 g) kattilassa ja lisää sekaan vehnäjauhot ja sen jälkeen maito. Sekoita vispilällä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon ¼ parmesaaniraasteesta ja mausteet (suola ja valkopippuri). Sekoita vielä sen verran, että juusto sulaa kastikkeen joukkoon.
Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan kerroksittain valkokastiketta (aloita kastikkeella), kalasiivuja, purjoa ja lasagnelevyjä. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle sen jälkeen loput parmesaaniraasteet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti