Jälleen oli se aika kesästä, että äitini kestitsi huvitoimikunnan 
kokousta...kahvin seuraksi kokoukseen olin pyöräyttänyt juustoisen 
tomaattipiirakan (alkuperäinen ohje) sekä New Yorkin juustokakun :) Alkuperäinen tomaattipiirakan pohjan ohje on gluteeniton, mutta itse vaihdoin piirakkapohjaksi Myllyn Parhaan ruis-kaurapiirakkataikinan...
JUUSTOINEN TOMAATTIPIIRAKKA
Pohja: 
1 pkt Myllyn Parhaan Pyöreää ruis-kaurapiirakkataikinaa
Täyte:
250 g 
fetakuutioita (1 prk)
250 g kirsikkatomaatteja (rasia)
100 g purjoa
½ ruukkua basilikaa
1½ dl Helmi-perunasuurimoita
1 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
100 g mozzarella-juustoraastetta
½ tl 
suolaa
3/4 tl mustapippuria
½ tl sitruunapippuria
Koristeluun: ½ ruukua rucolaa
Sulata pohjataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele 
taikina piirkkauvuoan pohjalle. Suikaloi purjo, kirsikkatomaatit ja basilika. 
Levitä kasvikset ja fetajuusto piirakkapohjan päälle. Sekoita Helmi-suurimot, ¾ 
mozzarella-raasteesta sekä mausteet ruokakerman ja maidon joukkoon. Kaada seos 
pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput mozzarella-raasteesta. Paista uunin 
alatasolla 200 asteessa 30 -35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
Koristele valmis piirakka rucolalla.
 
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti