Jälleen oli se aika kesästä, että äitini kestitsi huvitoimikunnan
kokousta...kahvin seuraksi kokoukseen olin pyöräyttänyt juustoisen
tomaattipiirakan (alkuperäinen ohje) sekä New Yorkin juustokakun :) Alkuperäinen tomaattipiirakan pohjan ohje on gluteeniton, mutta itse vaihdoin piirakkapohjaksi Myllyn Parhaan ruis-kaurapiirakkataikinan...
JUUSTOINEN TOMAATTIPIIRAKKA
Pohja:
1 pkt Myllyn Parhaan Pyöreää ruis-kaurapiirakkataikinaa
Täyte:
250 g
fetakuutioita (1 prk)
250 g kirsikkatomaatteja (rasia)
100 g purjoa
½ ruukkua basilikaa
1½ dl Helmi-perunasuurimoita
1 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
100 g mozzarella-juustoraastetta
½ tl
suolaa
3/4 tl mustapippuria
½ tl sitruunapippuria
Koristeluun: ½ ruukua rucolaa
Sulata pohjataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele
taikina piirkkauvuoan pohjalle. Suikaloi purjo, kirsikkatomaatit ja basilika.
Levitä kasvikset ja fetajuusto piirakkapohjan päälle. Sekoita Helmi-suurimot, ¾
mozzarella-raasteesta sekä mausteet ruokakerman ja maidon joukkoon. Kaada seos
pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput mozzarella-raasteesta. Paista uunin
alatasolla 200 asteessa 30 -35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Koristele valmis piirakka rucolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti