Alkuun maistelimme hiukan Alkon Lumoava Mustikka-glögiä, josta tunnempana joulukalenterissa. Suolaiseksi muonaksi oli pyöräyttänyt Hulin ohjeella salami-paprikapiirakan ja päärynä-hunajasalaatin. Salaatin kokosin kerroksittain, enkä sekoittanut sitä - toimi hyvin niinkin :P Huolimattomuuttani olin ostanut kaupasta punaisia tomaatteja, eikä keltaisia, joita tomaattiallerginen ystäväni voisi syödä...niinpä tomaatit joutivat jäädä salaatista pois! Myös pähkinäsekoituksen korvasin siemensekoituksella ja toimi sekin hyvin :) Ruokajuomana toimi chileläinen Frontera Cabernet Sauvignon 2013-punaviini.
SALAMI-PAPRIKAPIIRAKKA
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä ruis-kaura piirakkataikina
1 kpl punainen paprika
150 g (1 pss) Snellman-salamisuikaleita
(4 rkl jalapenoviipaleita)
150 g ranskankermaa
2 kpl kananmunia
oreganoa
basilikaa
rouhittua mustapippuria
valkosipulijauhetta
150 g emmental-juustoraastetta
Sulata valmis piirakkataikina paketin ohjeen mukaan. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuokaan. Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja kanta. Pilko pieniksi paloiksi. Hienonna jalapenoviipaleet. Sekoita ranskankerma, kananmunat, mausteet ja raastettu juusto keskenään. Levitä piirakkataikinan päälle salamisuikaleet, paprikat ja jalapenot. Kaada ranskankermaseos päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
SALAMI-PAPRIKAPIIRAKKA
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä ruis-kaura piirakkataikina
1 kpl punainen paprika
150 g (1 pss) Snellman-salamisuikaleita
(4 rkl jalapenoviipaleita)
150 g ranskankermaa
2 kpl kananmunia
oreganoa
basilikaa
rouhittua mustapippuria
valkosipulijauhetta
150 g emmental-juustoraastetta
Sulata valmis piirakkataikina paketin ohjeen mukaan. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuokaan. Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja kanta. Pilko pieniksi paloiksi. Hienonna jalapenoviipaleet. Sekoita ranskankerma, kananmunat, mausteet ja raastettu juusto keskenään. Levitä piirakkataikinan päälle salamisuikaleet, paprikat ja jalapenot. Kaada ranskankermaseos päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
1-2 rs kirsikkatomaatteja
2 kpl isoa päärynää
1 pss pähkinäsekoitusta
juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria
parmesaanijuustoa
Huuhtele salaatti ja kirsikkatomaatit. Leikkaa
kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan. Kuori ja paloittele päärynä
sopiviksi suupaloiksi. Raasta parmesaani isohkoiksi lastuiksi. Sekoita salaatti, tomaatit, päärynä ja pähkinät sekaisin. Lorauta
päälle runsaasti juoksevaa hunajaa. Ripottele päälle rouhittua
mustapippuria sekä suolaa. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla.
Jälkiruokana oli pikkujoulutunnelmaisesti...noh, paljastettakoon se joulukalenterin 20.luukussa ;) Tietysti unohtamatta kuohuviiniä, joka tällä kertaa oli koeluontoisesti Codorniu Ecologica Semi-Seco-luomukuohuviini.
Lahjaksi ystäväni toi minulle itsetekemänsä kukkaron, jollaisen olenkin joskus antanut hänen tekemänään äidilleni <3 Langat ovat jotain isäni saamia Puuvillaan peruja - ovat tulleet kyllä tosi hyvään käyttöön - kiitos lahjasta <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti