Ensimmäiset yöt mökillä :) ja pitihän sitä heti päästä kokkailemaan...eli maalaissalaattia ja valkosipuli-mozzarellaleipää, jota olen odottanut saavani jo pidempään...
MAALAISSALAATTI
2 ruukkua jääsalaattia
1 rs kirsikkatomaattia
1 kpl kurkkua
1 kpl punasipulia
3 kpl kananmunaa
1 pkt pekonia
1 pkt kotijuustoa
vajaa kourallinen salaattisiemensekoitusta
loraus balsamiviinietikkaa (itse laitoin viikunabalsamicoa, jota sain messutuliaisena :D )
loraus oliiviöljyä
Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä, kuori  ja lohko ne. Paista pekonit kuumalla pannulla tai grillissä rapeiksi.  Rouhi pekonit veitsellä karkeaksi. Revi salaatit vadille. Puolita  kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Suikaloi kuorittu sipuli ja kuutioi kotijuusto. Asettele  salaatin ainekset vadille, kaada päälle balsamicoa ja oliiviöljyä. Ripottele pinnalle salaattisiemeniä.
VALKOSIPULI-MOZZARELLALEIPÄ  
1 ranskanleipä
150 g voita
1 buffala mozzarella
2 kourallista tuoretta basilikaa
6 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria
Pilko  voi kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Pilko mozzarella,  basilika ja ruohosipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää voin joukkoon.  Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa ranskanleipään  lähes pohjaan saakka kunnon viillot. Lusikoi viiltoihin täytettä. Paista  folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä tai leivinpaperin päällä  pellillä uunissa noin 225 asteessa, kunnes voi ja juusto ovat sulanut.
 
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti