Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 1. lokakuuta 2011

2011-10-01 Tapas-ilta

Mökki on laitettu talviteloille ja siirrytty talviasunnolle kokkailemaan...lokakuun aluksi vietettiin tapas-tyylinen ilta kynttilöiden valossa...punaviiniä oli kyytipoikana pönikällinen - tosin ranskalaista sellaista, muttei se tahtia haitannut...

 


Tapas-illan menu:
* valkosipuli-mozzarellaranskis
* marinoidut valkosipulikynnet
* oliivit appelsiinin ja sitruunan kera
* tomaatti-mozzarella-basilika-salaatti
* dijon-perunasalaatti
* mausteiset makkarat
* valkosipuli-lihapullat & valkosipulidippi

*  banaani-kinuskitorttu


VALKOSIPULI-MOZZARELLALEIPÄ
1 ranskanleipä
150 g voita
1 buffala mozzarella
2 kourallista tuoretta basilikaa
6 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria

Pilko voi kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Pilko mozzarella, basilika ja ruohosipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää voin joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa ranskanleipään lähes pohjaan saakka kunnon viillot. Lusikoi viiltoihin täytettä. Paista folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä tai leivinpaperin päällä pellillä uunissa noin 225 asteessa, kunnes voi ja juusto ovat sulanut.

 

OLIIVEJA APPELSIININ JA SITRUUNAN KERA
1 prk (~180 g) vihreitä oliiveja
1 prk (~140 g) kalamata-oliiveja
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 silputtu salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl appelsiinimehua (lisäsin tätä valmiiseen oliiviseokseen enemmänkin, jotta sain maun mieluisaksi)
kourallinen pilkottua, tuoretta persiljaa 


Pane oliivit, appelsiini- ja sitruunaraaste, salottisipuli sekä valkosipuli kulhoon. Vatkaa eri kulhossa etikka, oliiviöljy, appelsiinimehu ja persilja. Kaada seos oliivien päälle. Sekoita, peitä ja säilytä jääkaapissa 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.





DIJON-PERUNASALAATTI
n.500 g keitettyjä perunoita
1 salottisipuli
1 tl kapriksia
1-2 rkl Dijon-sinappia
n. 0,5 dl oliiviöljyä
1-2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa, sokeria, mustapippuria
Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli ja kaprikset. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita salaattiin. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.




VALKOSIPULILIHAPULLAT
800 g naudan jauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa (nämä jäivät laittamatta, sillä huomasin kaikkien kananmunien huvenneen juustokakkuihin)
5 valkosipulinkynttä

Sekoita raaka-aineet keskenään. Paista lihapullat paistinpannulla tai uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lihapullien kanssa valkosipulikastiketta, jonka valmistat purkista kermaviiliä, pussista valkosipulidippijauhetta. Lisäksi voit murskata kastikkeen joukkoon valkosipulia, jos oikein himoitset valkosipulia :)




BANAANI-KINUSKITORTTU
pohja:
½ pkt digestive-keksejä
100 g margariinia
täyte:
1 tlk vispikermaa
1 pps Omar-makeisia
3 banaania
1 rkl sitruunamehua
1 tlk vispikermaa
1 prk (200g) turkkilaista jogurttia
koristeeksi:
kaakaojauhetta

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin. Kiehauta kattilassa kerma ja lisää makeiset. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen 15 minuuttia. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmävesialtaaseen. Levitä kylmä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle. Viipaloi banaanit. Valuta banaaneille sitruunanmehua. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Levitä banaanit vuokaan kinuskin päälle ja pinnalle kerma-jogurttiseos. Koristele kaakaojauheella. Tarjoa heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti