Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 28. tammikuuta 2013

2013-01-27 Kärryyn eksynyt maksa-paketti...

Tätä ruokaa olen suunnitellut tekeväni jo pitkään, mutta nyt vasta eksyi maksa-paketti ostoskärryyn. Maksa-kastike sinällään on ihan helppo ruoka tehdä, mutta uteliaisuudesta etsin toisten bloggaajien ohjeita - tässä yksi ohje Nannalta ...en olekaan ennen huomannut laittaa maustekurkkua kastikkeen joukkoon, joten kokeilin tätä ohjetta :) ja kastikkeen seuraksi tietysti perunamuusia ja puolukkahilloa (joka jäikin ostamatta!) :P





MAKSAKASTIKE
400g naudanmaksaa
1 kpl sipulia
1 kpl maustekurkkua
3 rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
kuumaa vettä
1-2 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
2 dl ruokakermaa
10 maustepippuria (itse käytin rouhittua mustapippuria)
hiven valkopippuria
suolaa

Putsaa maksa poistamalla kalvot ja mahdolliset suonikohdat, pilko suupaloiksi. Ruskista voissa (1 rkl) pannulla ja nosta pannulta lautaselle odottamaan. Pilko sipuli pieneksi, lisää pannulle loppu voi ja pehmittele sipulia muutama minuutti miedommalla lämmöllä. Lisää maksa sipulin joukkoon, ripottele päälle jauhot ja anna vielä hiukan jauhojenkin ottaa väriä. Kaada päälle puolisen litraa kuumaa vettä, ja sekoittele hyvin, jotta saat kastikkeesta sileän. Lisää loput mausteet ja kerma kurkkua lukuunottamatta ja keittele hiljalleen vartin verran. Lisää pilkottu maustekurkku, tarkista suola ja tarjoile vaikkapa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Maksa on varmasti perin aliarvostettu raaka-aine ja sitä voisi hyvinkin käyttää enemmänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa - itse olen maksan ystävä, mutta sitä tulee ostettua todella harvoin...täytyypä koittaa ostaa lähitulevaisuudessa useamminkin :)

      Poista