Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 22. tammikuuta 2013

2013-01-22 Hapanimelä possupannu...

Muistan, miten äitini teki porsaanlihasuikaleista ja kiinankaalista pataa, minun ollessa peruskouluikäinen. Nyt bongasin Luumukan Inkiväärihillo-blogista ohjeen vastaavanlaiseen pataan - ohjeeseen lisäsin vielä purkin ananasta :)
 


HAPANIMELÄ POSSUPANNU
400 g porsaanlihasuikaleita
1 kpl sipuli
5 kpl valkosipulinkynttä
½ tl inkivääriä
rouhittua mustapippuria
2 kpl porkkanaa
1 kpl punainen paprika
½ kpl kiinankaalia
1 prk ananaspaloja
öljyä
1 rkl vehnäjauhoja

hapanimeläkastike:
1 dl ananasmehua (käytin ananaspurkin mehun)
3 rkl soijaa
2 rkl sokeria
3 rkl (omena-tai valkoviini)etikkaa
1 prk tomaattipyrettä


Kypsennä lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Lisää lohkottu sipuli, hienonnetut valkosipulit sekä inkivääri ja mustapippuri ja kääntele hetken aikaa. Lisää paloitellut porkkanat, paprikat ja suikaloitu kiinakaali. Anna kypsyä noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Sekoita hapanimelänkastikkeet keskenään ja kaada pannulle. Kiehauta ja sekoita pannu kuumaksi. Tarjoa possupannu riisin tai nuudelien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hei, tuttu ohje! Kiva kun kokkailit :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi maustuvasta ohjeesta :) Täytyy tehdä tätä vastaisuudessakin!

    VastaaPoista