Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 19. tammikuuta 2013

2013-01-19 Hemmottelua Michelin-ukolle ;)

Viimeisen viikon ajan on potkittu päähän kilpirauhasen muodossa - voitte vaan kuvitella mikä on ollut mun fiilis, kun olo on ollut kuin olisi turvonnut Michelin-ukko!!! Mutta nyt on kilpirauhashormoni nostettu kohdalleen, joten ajattelin hiukan hemmotella itseäni - ensin perikunnan metsään huhkimaan puiden kanssa, jonka päälle eucalyptuksen tuoksuinen saunominen Body Shopin huumaavan tuoksuisten kosmetiikkapurkkien kera ja päälle lasillinen kuohuvaa <3


Ensin työ, sitten huvi :)


Päivän ruuat kokkasin vasta saunan jälkeen - lihapuoleksi olin valinnut jo aikaisemmin tekemääni pekonibroileria ja salaatiksi taas Herkku ja Koukku-blogin innoittamana salaatin, jossa oli mm. appelsiinia ja granaattiomenaa.




HEDELMÄINEN SALAATTI
1 pss salaattisekoitusta
2 kpl appelsiinia
1 kpl granaattiomenaa
kourallinen suolapähkinöitä





Löysin jo viime vuoden puolelle Herkku ja Koukku-blogista herkullisen jälkkäriohjeen - nimittäin päärynät kauramuruilla ja kinuskilla...muutenkin musta on tullut oikein päärynöiden suurkuluttaja viime aikoina, joten tämä sopi hyvin :) 




PÄÄRYNÄT KAURAMURUILLA JA KINUSKILLA
2 kpl päärynää
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
50g margariinia

kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Valmista ensin kauramuru. Sulata margariini pienessä kattilassa, lisää siihen fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Sekoittele tovi jotta ainekset sekoittuvat tasaiseksi muruksi. Tässä välissä voi siirtää murun toiseen kippoon ja käynnistää kinuskin keittämisen kattilassa. Kaada fariinisokeri sekä kuohukerma kattilaan ja keitä kinuskia välillä sekoitellen (saa kuplia) 10-20 minuuttia, kunnes kastike muuttuu hieman jähmeämmäksi.

Pese kypsät päärynät ja halkaise kahtia. Kaavi lusikalla hedelmälihaa pois jotta saat kolot päärynöihin täytettä varten. Lusikoi kauramurua koloihin. Laita täytetyt päärynät uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoile kinuskin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti