Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 1. tammikuuta 2013

2012-12-31 Vili-kissaa viihdyttämässä...

Uusi vuosi vastaanotettiin perhepiirissä...mielelläni olisin vastaanottanut sen tällä kertaa kotosalla, mutta kun vanhempani huolehtii kissastani, niin eihän se onnistunut! Niinpä saunoimme, laitoimme hyvää ruokaa, kuuntelimme hyvää musiikkia ja ennen kaikkea yritimme viihdyttää Vili-kissaamme muihin maailmoihin, ettei turhaan olisi säikkynyt paukuttelua :)

Ensin nukuttiin takkatulen lämmössä, sitten yritettiin saada hiirtä hengiltä...




Saunareissulla testattiin Joulupukin lahjaksi tuomat tölkkicoolerit :P

Sitten illan ruokapuoleen...Suolaiseksi tein Pirkan marraskuun ruokalehdessä olleen nakkipiirakan ja salaatiksi tein viinirypäleille ja feta-juustolla maustetun perussalaatin.





SINIHOMEJUUSTOLLA MAUSTETTU NAKKIPIIRAKKA
1 pkt piirakkataikinaa
500 g nakkeja
2 kpl paprikaa (punainen ja keltainen)
1 rkl ruokaöljyä
1 tl Provencen mausteseosta
2 dl ruokakermaa
2 kpl kananmunia
1 dl sinihomejuustomuruja
150 g juustoraastetta

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi nakit noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja kuutioi paprikat. Kuullota paprikat rasvassa pannulla. Siirrä pannu jäähtymään. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 30 cm). Kauli taikinapalat ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä vuokaan nakit, paprikat ja yrttisekoitus. Sekoita ruokakerman joukkoon munat ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle sinihomejuusto ja juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.




VIINIRYPÄLE-FETASALAATTI
1 kpl jääsalaatti
1 kpl kurkku
1 kpl punainen paprika
100 g tummia viinirypäleitä
1 kpl Apetina feta snacks
1 kpl punasipuli

Revi salaatti tarjouluastiaan. Paloittele kurkku ja paprika salaatin joukkoon. Lisää viinirypäleet (puolita halutessasi) ja feta-juusto. Laita makusi mukaan salaatin päälle punasipulisuikaleita. Kastikkeeksi voit kaataa hiukan feta snacksin öljyä.





Ruuan makeaksi päätökseksi tein mustikka-kinuskitortun. Olen vastaavan tehnyt aikaisemmin banaanista, mutta tähän sain innoituksen Luumukan blogista :) Muutin Luumukan ohjeessa olleen kinuskiksi keitetyn kondensoidun maidon Omar-karkeista ja vispikermasta keitetyksi kinuskiksi, kuten tehtiin tuossa banaanista tehdyssä tortussa. Lisäksi lisäsin tortun päällyskermaan hiukan sulatettua valkosuklaata :P




MUSTIKKA-KINUSKITORTTU
pohja:
1 pkt digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia

täyte:
2 prk vispikermaa
1 pss Omar-karkkeja
150 g mustikoita
(50 g valkosuklaata)

pinnalle:
50 g mustikoita
raastettua valkosuklaata

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Kiehauta kattilassa toinen vispikerma ja lisää makeiset. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen 10-15 minuuttia. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmävesialtaaseen. Levitä kylmä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle. Ripottele toffeen päälle jäiset mustikat. Vaahdota jäljellä oleva vispikerma ja levitä se mustikoiden päällä - voit halutessasi lisätä kermavaahdon joukkoon hiukan sulatettua valkosuklaata. Ripottele pinnalle loput mustikat ja raastettua valkosuklaata. Nauti mahdollisimman pian, sillä koristeena olevat mustikat "sotkevat" tortun.


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013 KAIKILLE LUKIJOILLE <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti