Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 18. tammikuuta 2014

2014-01-18 Herkullinen salaatti lauantai-iltaan...

Tuli vierailtua Porin teatterissa katsomassa The Sound of Music-näytelmä. Näytelmää en niin ihmeellisenä kokenut, jotenkin toisteli niitä samoja lauluja koko ajan - mut oon huonompiakin nähnyt! Meidän piti niin kävellä teatterista kotiin, mut ei viitsitty pukea koko taisteluvarustusta päälle, jotta olisimme tarjenneet tuossa pakkasessa kävellä kotiin - niinpä aina uskollinen kuskimme tuli hakemaan meidät ;) Samaisesta syystä ei käyty missään syömässä, eikä lasillisella, joten kotona pyöräytin soija-tacosalaatin :P Idean salaattiin sain täältä - aika paljon tulee haettua ideoita ruokiin Googlen kuvahaun avulla (samaista tekniikkaa harrastin myös joululahjaideoita etsiessäni). Soijarouhe oli kokeilussa ensimmäistä kertaa, mutta sen verran ylistyssanoja olen eräältä ystävältäni kuullut, että uskalsin kokeilla ;) Kyytipojaksi salaatille oli pakko ostaa Pepsi Max-pullo, vaikka lupasinkin kieltäytyä virvoitusjuomista...pitää varmaan kutsua ystäviä kylään, niin saa hyvän syyn korkata punkkupullon!




SOIJA-TACOSALAATTI
 

½ prk Chunky Salsa-kastiketta
1 prk kermaviiliä
(suolaa)

2 ½ dl Soyappe´tit tummaa soijarouhetta
2 ½ dl vettä
rypsiöljyä
1/4 pss tacomaustetta
suolaa
limen mehua

1 kpl avokadoa
limen mehua

½ rs kirsikkatomaatteja
½ kpl kurkkua
n. 250 g rapeita salaatteja
2 ½ dl tacolastuja

cheddarviipaleita
tuoretta minttua
tuoretta korianteria

Sekoita salsakastike ja kermaviili. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita kastike kylmään odottamaan.

Kuumenna paistinpannulla soijarouhetta vettä lisäillen, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Lisää öljyä pari ruokalusikallista kerrallaan ja kääntele rouhetta, kunnes se on hieman ruskistunut. Lisää tacomauste ja sekoita huolellisesti. Mausta vielä limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pilko avokadot ja purista päälle limen mehua. Halkaise tomaatit, viipaloi kurkku. Revi salaatista rouheita paloja, samoin cheddarviipaleista. Hienonna yrtit ja murskaa tacolastuja hiukan pienemmiksi. Kokoa salaatti lautaselle tai vadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti