Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 5. heinäkuuta 2013

2013-07-04 Mansikkakakku synttärisankarille...

Äitini on ihastellut Valion maustettujen rahkojen televisiomainoksessa olevaa mansikkakakkua jo pitkään - niinpä hänen syntymäpäivän kunniaksi tein hänelle Pullahiiren blogissa olleen ohjeen mukaisen mansikkahyydykekakun...oli tuo hyydyke niin hyvää, että se olisi voinut syödä jo kakun tekovaiheessakin ;)



MANSIKKAHYYDYKEKAKKU
Pohja:
100 g Digestive-keksejä    - itse laitoin 200 g keksejä
noin 50 g  suolatonta voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Täyte:
3 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä
300 g mansikoita
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
 (mansikoita, tummaa suklaata)

Murskaa keksit pieneksi joko monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimella kaulien. Sekoita murskan joukkoon kaakaojauhe ja vanilljasokeri. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon hyvin sekoittaen. Öljyä kevyesti ja tomusokeroi vuoan reunat. Painele keksimuru irtopohjavuoan (noin 20 cm) pohjalle. Suosittelen laittamaan alle leivinpaperin tai käyttämään pelkkää reunusta tarjoiluastian päällä. 

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi. Notkista keskenään tuorejuusto sekä ranskankerma ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Jos käytät pakastemansikoita, niin sulata ne ja soseuta mansikat. Kiehauta vesitilkka ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Sekoita seosta ja kaada se hieman jäähtyneen mansikkasoseen joukkoon. Lisää mansikkasose tuorejuusto-ranskankermaseokseen ja nostele joukkoon kermavaahto. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada se keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljän tunnin ajan, mielellään yön yli. Koristele kakku mansikoilla ja sulatetulla suklaalla.  


Synttärisankari sai mysö herkkuaamiaisen :P


Syömässä kävimme Porin jokirantaan saadussa ravintolalaiva Amoressa - ruoka oli ok, palvelussa oli vielä havaittavissa hieman alkukangertelua...mutta käykää nyt ihmeessä ravintolalaivalla, kun sellainen on saatu - ettei vaan taas kateuden takia tämäkin häviä...






Kävimme myös katsastamassa Kirjurinluodon alpakat ja kilit - mä en vaan käsitä, miten jotkut voi tehdä kiusaa näin suloisille otuksille :(






2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä positiivinen yllätys, sillä en yleensä ole mansikkakakkujen ystävä :)

      Poista