Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

2012-07-12 Viimeisiä viedään...

Koska viimeisiä mansikoita viedään, päätin tehdä tämän kertaiselle mökkivieraallemme mansikkaista halloumisalaattia - tosin mansikat voi seuraavaksi korvata vadelmilla :) Lisäksi tein Pirkan tablet-sovelluksesta ottamani ohjeen mukaan paprika-vuohenjuustopitkoa - tosin ensi kerralla laitan enemmän jauhoa, ettei leviä niin pahasti! Jälkkäriä varten oli joku taas hakenut Annan marenkileipomosta marenkeja - NAM :P



MANSIKKAINEN HALLOUMISALAATTI
salaattisekoitusta
kurkkua
vesimelonia
mansikoita
halloumijuustoa - grillattuna
suolattuja cashew-pähkinöitä




PAPRIKA-VUOHENJUUSTOPITKO
3 dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1 tl timjamia
1/2 dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
 

Täyte: 
3-4 (n. 600 g) paprikaa 
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1/2 dl pestoa

Voiteluun:

öljyä

Koristeluun:

1/2 dl mantelirouhetta

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita maitoon. Lisää siirappi, suola, timjami ja osa jauhoista hyvin sekoittaen. Lisää öljy ja alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. 

 
Valmistele kohoamisen aikana täytteet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Viipaloi paprikat sentin levyisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota paprikoita muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Jäähdytä paprikat. Puolita vuohenjuustotanko pituussuunnassa. Viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.  

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kostuta hieman leivinpaperia ja kauli leivinpaperilla taikinasta 30 x 40 cm kokoinen levy. Siirrä levy leivinpaperin kanssa pellille.  

Levitä pesto taikinan keskelle 10 cm:n leveydelle. Peitä paprikoilla ja vuohenjuustolla. 

Viipaloi taikina taikinapyörällä täytteen molemmilta puolilta 15 viipaleeseen hieman vinottain. Nostele viipaleet vuorotellen täytteen päälle. Peitä pitko ja kohota noin puoli tuntia. 

Voitele pitko öljyllä ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. 

Paista 200-asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia - meidän uunissa vajaat 30 minuuttia. Viipaloi ja tarjoa jäähtyneenä. 




Jälkiruuaksi marenkimaljan daim-rouheen, kinuskikastikkeen ja mansikoiden kera :P


 

2 kommenttia:

  1. Oi, vesi oikein herahti kielelle ja suunnaton kesän kaipuu <3
    Pienenä tyttönö vietin kesät mökillä. Aikuisena minulla ei ole ollut siihen mahdollisuutta, lukiessani blogiasi, tuli oikein mökki-kuume :) Oikein mukavaa kevättä ja pian se kesä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin, kun perimme mökin isovanhemmiltani, ihmettelin että miten voi olla kaksi kotia - mutta kyllä se vaan on niin, että kevään lähestyessä alkaa kaivata mökkiä ja syksyn lähestyessä kaupunkikotia :)

      Poista