Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 8. heinäkuuta 2013

2013-07-06 Maidoton suklaamoussekakku...

Saimme mökille synttärivieraita... 



Alkupaloiksi kokkasin jo aikaisemmin tänä kesänä blogissani olleita mozzarella-hernemuhennosleipiä...




Pääruuaksi kokkaisin heille myös jo aikaisemmin tänä kesänä blogissani ollutta broilerivuokaa grillissä...lisäksi tarjosin grillattua ananasta sekä feta-viinirypälesalaattia.


 


Kahvin kanssa makeaksi olin leiponut maidottoman suklaamoussekakun - todella positiivinen yllätys ja tätä tehdään varmaan jatkossakin... :) Kakun seuraksi olin tehnyt mintulla marinoituja mansikoita lisäämällä mansikkapalojen joukkoon minttusilppua, tomusokeria ja limemehua.

 



SUKLAAMOUSSEKAKKU (maidoton)
Pohja:
150 g Kantolan kaurakeksejä
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
75 g maidotonta leivontamargariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 prk soijakermaa
2 dl maustamatonta soijajogurttia
1 – 1 ¼ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
n. 95 g maidotonta suklaata
2 rkl kahvia 

Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Lisää kaakaojauhe ja sekoita. Sulata margariini ja sekoita margariinisula keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota soijakerma. Lisää vaahdon joukkoon soijajogurtti, vaniljasokeri ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää suklaasula täyteseokseen.

Kiehauta kahvi kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti veitsen avulla vuoasta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti