Alkupaloiksi kokkasin jo aikaisemmin tänä kesänä blogissani olleita mozzarella-hernemuhennosleipiä...
Pääruuaksi kokkaisin heille myös jo aikaisemmin tänä kesänä blogissani ollutta broilerivuokaa grillissä...lisäksi tarjosin grillattua ananasta sekä feta-viinirypälesalaattia.
Kahvin kanssa makeaksi olin leiponut maidottoman suklaamoussekakun - todella positiivinen yllätys ja tätä tehdään varmaan jatkossakin... :) Kakun seuraksi olin tehnyt mintulla marinoituja mansikoita lisäämällä mansikkapalojen joukkoon minttusilppua, tomusokeria ja limemehua.
SUKLAAMOUSSEKAKKU (maidoton)
Pohja:
150 g Kantolan kaurakeksejä
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
75 g maidotonta leivontamargariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 prk soijakermaa
2 dl maustamatonta soijajogurttia
1 – 1 ¼ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
n. 95 g maidotonta suklaata
2 rkl kahvia
Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Lisää kaakaojauhe ja sekoita. Sulata margariini ja sekoita margariinisula keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota soijakerma. Lisää vaahdon joukkoon soijajogurtti,
vaniljasokeri ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää suklaasula
täyteseokseen.
Kiehauta kahvi kattilassa ja lisää kuivaksi
puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla
sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan
päivään. Irrota kakku varovasti veitsen avulla vuoasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti