Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 24. kesäkuuta 2013

2013-06-22 Juhannuspäivä...

Juhannuspaivänä kokkailtiin ruokaa muurinpohjapannulla - makkarapannua, jonka ohjeen löysin Atrian Grillaamo-sovelluksesta. Kuvassa on valitettavasti hiukan kattilanpohjia, mutta olisi tarkoitus kokkailla tätä vieraille ensi viikonloppuna, niin enköhän minä paremman kuvan teille hanki - mutta en lupaa mitään tämän lahon pääni takia ;)





MAKKARAPANNU
1 pkt bratwursti-makkaraa
1 pkt prinssinakkeja
1 pkt tavallista grillimakkaraa
2 kpl keltasipulia
500 g herkkusieniä
70 g hillosipuleita
100 g säilyke-pikkukurkkuja
200 g kirsikkatomaatteja
ruokaöljyä
persiljaa

Halkaise grillimakkarat ja bratwurstit sekä leikkaa puolikkaat vielä kolmeen osaan. Viipaloi herkkusienet ja sipulit. Kuumenna muurinpohjapannu ja lisää rypsiöljy. Ruskista makkarat ja nakit, siirrä ne sivuun ja lisää hieman öljyä pannulle. Ruskista sipulit ja herkkusienet. Lisää makkarat ja kuumenna kunnolla. Halkaise kirsikkatomaatit, lisää ne sekä hillosipulit ja pikkukurkut pannuun Viimeistele hienonnetulla persiljalla. 

Meillä makkarapannu tarjottiin juhannusaatosta jääneiden paahdettujen uusien perunoiden ja coleslaw-salaatin kanssa :)







Koska äitini pitää joka juhannus saada Annan marenkileipomon marenkeja ja mansikoita, en voinut pettää häntä tänäkään kesänä - tosin hän se taisi raahata minut ostamaan niitä ;)





KINUSKINEN MARENKIMALJA
marenkiruusukkeita
vispikermaa
mascarpone-juustoa
vaniljasokeria
kinuskikastiketta
mansikoita
suklaanompparelleja, tuoretta minttua

Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää mascarpone-juusto joukkoon - mausta halutessasi vaniljasokerilla. Kokoa malja laittamalla mascarpone-kerma-vaahtoa, kinuskikastiketta, marenkeja ja mansikoita haluamaasi astiaan kerroksittain. Koristele annos suklaanompparelleilla ja mintulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti