Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulupöydän alkuruoka - lohitartarleivät...

Kala kuuluu ehdottomasti joulupöytään! Ja nyt, kun satuin perehtymään saaristolaisleivän tekoon, sopiikin tehdä lohitartarleipiä kylmäsavulohesta...tässä yhteydessä sellainen huomautus, että sille ("raaka")kalakammoiselle tehtiin tartarleipä katkaravuista ;)




LOHITARTARLEIVÄT
150 g kylmäsavulohta 
kirjolohen mätiä
TAI edellisten tilalle katkarapuja

1-2 kpl punasipulia
1 prk ranskankermaa
tuoretta tilliä tai ruohosipulia
mustapippuria
sitruunamehua

saaristolaisleipää
(salaattisekoitusta, kananmunia, balsamicokastiketta)

Kuutioi savulohi pieneksi. Sekoita lohi, mäti, kuutioitu punasipuli ja ranskankerma keskenään. Mausta seos tillillä/ruohosipulilla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Leikkaa saaristolaisleivästä viipaleita ja voitele ne ruohosipulituorejuustolla. Lusikoi viipaleiden päälle lohitartaria - itse laitoin viipaleiden päälle ensin salaatista jäänyttä salaattisekoitusta. Koristele annokset mädillä ja tillillä/ruohosipulilla - keitin vielä annoksen kananmunat, jotka lohkosin neljään osaan sekä kruunasin annoksen balsamicokastikkeella. Tarjoile kyytipoikana kylmää valkoviiniä...

1 kommentti:

  1. Mullakin on yksi lohitartarohje minkä laitoin vasta blogiin, mutta siihen tulee myös piparjuuritahnaa.

    Itse tykkään ainakin katkaravuista, myös esimerkiksi katkarapuhyydyke tai kakku voisi olla kiva jouluksi. Tykkään todella paljon lohiruoista, mutta myös muut kalat menee. Lohi ja silli vaan on taitaa olla ne jouluisimmat.

    VastaaPoista