Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukalenteri - 9.luukku: Naked Cake

Marraskuun alkupäivinä K-Kaupasta mukaan tarttui ruokalehtinen, jossa oli suklaan kyllästämä "Naked Cake"...Sellaisen sitten väsäsin synttäri- ja joulualustunnelmissa :P




NAKED CAKE
Pohja:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1½ dl kahvia

Suklaaganache:

2 prk vispikermaa
350 g tummaa leivontasuklaata
30 g voita sulatettuna

Lisäksi:

3/4 dl kinuskikastiketta
50 g tummaa leivontasuklaata rouhittuna
n. 1/4 dl Dr. Oetker fudgepaloja

Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaarouheen päälle kulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin tunniksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.

Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.




Vinkki!
Voit valmistaa kakun myös isompaan irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi noin 35-40 minuuttia. Tällöin täytekerrokset jäävät ohuemmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti