Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri - 20.luukku: Suklainen mutakakku

Joulukalenterin 20.luukkuun päätyi teille viime metreille inspiraatiota antamaan kakku, joka on lainattu Pullahiireltä - suklainen mutakakku :P







SUKLAINEN MUTAKAKKU
3 3/4 dl maitokahvia
250 g voita
200 g maitosuklaata
3 dl ruokosokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g maitosuklaata
3 rkl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Keitä noin 1½ dl vahvaa kahvia. Lisää joukkoon maitoa, niin että seoksesta tulee yhteensä 3 3/4 dl nestettä. Kaada maitokahvi kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu voi ja suklaa sekä ruokosokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna seosta niin, että voi, suklaa ja sokeri sulaa joukkoon. Anna seoksen jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi.
 

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita haarukalla. Lisää kanamunat jäähtyneeseen seokseen ja vatkaa hyvin käsivispilällä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne lopuksi joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada massa 24-26 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja reunat on tarvittaessa öljytty kevyesti. Paista 150 asteessa noin 1 h 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.

Mittaa kattilaan ½ dl kermaa ja paloiteltu suklaa. Kuumenna suklaakermaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen niin, että suklaa sulaa. Jätä jäähtymään noin 20 minuutin ajaksi. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi lopun kerman joukkoon kulhoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Juuri ennen kuin kerma on sopivan paksuista, erottele suklaakermasta noin 3 rkl koristelua varten ja lisää loppu suklaakerma kermavaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa niin, että seos menee hyvin sekaisin, mutta älä kuitenkaan ylivatkaa.

Levitä kuorrute mutakakun päälle ja halutessasi lisää vielä erilleen otettua suklaakermaa kuorrutteen päälle koristeeksi joko lusikoiden tai pursotuspussilla pursottaen. Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti