Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Todellinen kalaherkku - lohipizza

Huomasin Marian tehneen lohipizzaa blogissaan...Vaikutti niin sopivalta joulunalustunnelmiin, joten kokeiluun päätyi tämä ohje :P Pohjana käytin Pirkan esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa pakastealtaasta. Loheksi paistoin pari lohimedaljonkia. Basilikaa ei ollut, sillä Prisman basilikat näytti niin paleltuneilta. Pizzapalasen päälle laitoin hiukan tummaa balsamicokastiketta - sopi tosi hyvin!





Taidanpa tehdä tätä uutena vuonna (oli sen verran maistuva tekele), kun menen viihdyttämään 15-vuotiasta Vili-kissaamme rakettien paukkeeseen ;)



 
LOHIPIZZA
1 iso voitaikinalevy

Sulata ja kaulitse vähän isommaksi.

yrttituorejuustoa 
vihreää pestoa 
paistettua lohta 
tomaattia 
mozzarellaa 
basilikaa 
rucolaa

Levitä lehtitaikinalevyn päälle tuorejuusto ja pesto (jätä reunoilta noin 1,5 ilman täytettä). Lisää lohi, puolitetut tomaatit ja mozzarella. Paista 225 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja lisää päälle basilikaa ja rucolaa.


1 kommentti:

  1. Ei ollut nälkä, mutta nyt on kun luin tuon reseptin. Vaikuttaa ja näyttää herkulliselta. Pitänee joskus kokeilla.

    VastaaPoista